Στο 50-50 η πρόκριση, ώρα να βγάλουν ΑΠΑΝΤΕΣ χαρακτήρα!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί για την πρόκριση επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και όλοι όσοι ταξιδέψουν στην Σλοβακία οφείλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Στο 50-50 η πρόκριση, ώρα να βγάλουν ΑΠΑΝΤΕΣ χαρακτήρα!

Δεν είδαμε κάτι που μας ξάφνιασε στο 1-1 του Ολυμπιακού με την Σλόβαν. Δεν περιμέναμε έναν Ολυμπιακό που θα πέταγε… φλόγες ή θα μεταμορφωνόταν ξαφνικά σε μία επιθετική μηχανή. Είδαμε μία μικρή βελτίωση, αλλά δεν είναι δείγμα για ασφαλή συμπεράσματα. Για να το δούμε αυτό που έχει στο μυαλό του ο Κάρλος Κορμπεράν και όλα όσα υποσχέθηκε στις… προγραμματικές του δηλώσεις ο νέος τεχνικός, απαιτείται μπόλικος χρόνος. Και φυσικά, αυτό που χρειάζεται είναι εύστοχες επιλογές στις μεταγραφικές κινήσεις.

Οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά έβγαλαν χαρακτήρα στο πρώτο ματς με τους Σλοβάκους. Δεν περιμέναμε φυσικά και κάτι διαφορετικό. Θα προσθέταμε και τον Γκάρι Ροντρίγκες δίπλα στα ονόματα των δύο «παλιοσειρών», μιας και ο Αφρικανός από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα έδειξε ότι μπορεί να κάνει πράγματα που έως τώρα δεν έχουν προσφέρει οι υπόλοιποι εξτρέμ.

Τώρα βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η βελτίωση της εικόνας περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που προέχει είναι στην Μπρατισλάβα να βγουν μπροστά και άλλοι παίκτες. Έφτασε η ώρα να βγάλουν ΑΠΑΝΤΕΣ χαρακτήρα. Δεν γίνεται να εμφανίζεται μονίμως ένας Ελ Αραμπί ή μία σέντρα του Βαλμπουενά για να δίνει τη λύση. Κι αν θέλετε να το πάμε παρακάτω, δεν θα προκριθεί ο Ολυμπιακός αν έχει μόνο σε καλή μέρα τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά στην Μπρατισλάβα. Είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών και η Σλόβαν θα μασάει σίδερα στο γήπεδό της.

Ο Μαρτίνς έφυγε, ήρθε ένας νέος προπονητής και έφτασε λοιπόν η στιγμή όλοι όσοι ταξιδέψουν στην Σλοβακία να βγάλουν τον ποδοσφαιρικό τους εγωισμό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα περάσει ο Ολυμπιακός.

Ο Κορμπεράν δεν έχει κανένα μαγικό ραβδάκι. Και εδώ που τα λέμε, κανένας δεν μπορεί να ζητήσει στο τέλος τα… ρέστα από τον Ισπανό τεχνικό, ακόμα και στο απευκταίο σενάριο ενός αποκλεισμού από την Σλόβαν. Τι να πρωτοδιορθώσει ο Ισπανός τεχνικός από τις «ανορθογραφίες» που βρήκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε μία εβδομάδα;

Τέτοια ματς όπως ο επαναληπτικός της Μπρατισλάβας είναι παιχνίδια που τα παίρνουν οι παίκτες – προσωπικότητα. Στο παρελθόν έχουν αποδείξει αρκετοί εξ αυτών, ότι έχουν τον χαρακτήρα και το αγωνιστικό σθένος για να ανταπεξέλθουν σε δυσκολότερες καταστάσεις.

Το τελευταίο διάστημα βγάζουν τον κακό τους εαυτό. Μήπως έφτασε η στιγμή να μην περιμένουν τους Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά ως «από μηχανής θεό»; Μήπως θα πρέπει έστω και την ύστατη στιγμή να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να πουν «ως εδώ»;

Ξεκάθαρα οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες, παρότι ο Ολυμπιακός στο τελευταίο τέταρτο έβγαλε ένα βελτιωμένο πρόσωπο λόγω της εισόδου των «παλιοσειρών». Δεν αρκούν, όμως, μόνο οι Γιουσέφ και Ματιέ για να τσεκάρει το εισιτήριο. Θέλουν βοήθειες!