Ας μην τρέχουν όλοι, ας παίζουν οι καλύτεροι

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να στερείται την ποιότητα των Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά και να τους έχει για ώρα ανάγκης. Χρειάζεται να παίζουν πιο πολύ. Επίσης, η Σλοβακία δεν πρέπει να είναι... Βουλγαρία

Ας μην τρέχουν όλοι, ας παίζουν οι καλύτεροι

Το γκολ του Ολυμπιακού με το οποίο οι πρωταθλητές έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση στα play off του Europa League ήταν απλώς μια απόδειξη για το τι περισσότερο χρειάζεται στη συνέχεια της σεζόν αυτή η ομάδα. Ποιότητα. Θα τη δώσουν ο Βρσάλικο, ο Χουάνγκ και οι παίκτες που είναι να αποκτηθούν σε όλες τις γραμμές; Προς το παρόν τη δίνουν ο Ελ Αραμπί και ο Βαλμπουενά.

Τα περασμένα καλοκαίρια είχαν κάνει τα πάντα με γκολ και ασίστ για να φτάσουν τον Ολυμπιακό σε προκρίσεις και σε ομίλους. Ακόμη και πέρυσι. Κι ας έχασε το πέναλτι στην Βουλγαρία ο Ματιέ, η πρόκριση δεν χάθηκε εκεί. Δεν γίνεται φέτος να μπαίνουν μόνο μετά το 0-2 από την Μακάμπι και ευτυχώς να προλαβαίνουν να μη γίνει το 0-2 και από την Σλόβαν, καθώς ο Κορμπεράν τους σήκωσε αμέσως. Μπορούσε και νωρίτερα. Πριν γίνει το 0-1.

Το αξίζουν αυτοί οι δύο παίκτες, φάνηκε όχι μόνο στο γκολ. Γενικά στην επιθετικότητα που είχε ο Ολυμπιακός. Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση. Τη έμπνευση και την προσδοκία των οπαδών.

Τα ξέρουμε και τα βλέπουμε τα προβλήματα του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί ο Κορμπεράν να τα λύσει σε λίγες μέρες. Δεν έφταιγε για όλα ο Μαρτίνς. Η ομάδα χρειάζεται κι άλλους παίκτες, σε όλες τις γραμμές. Ο κύκλος για πολλούς έχει κλείσει, όχι μόνο για τον προηγούμενο τεχνικό.

Το πρώτο που έχει σημασία τώρα είναι η πρόκριση. Φυσικά και μπορεί ο Ολυμπιακός, παρόλο που η Σλόβαν έχει ορισμένους έξοχους παίκτες από τη μέση και μπροστά. Θα είναι αλλιώς το ματς εκεί. Αρκεί ο Κορμπεράν να μην έχει τις ατυχίες με τους τραυματισμούς και να μην αφήσει και αυτός την ποιότητα που υπάρχει στην άκρη του πάγκου. Για ώρα ανάγκης.

Η Σλοβακία επίσης να μη γίνει Βουλγαρία. Μπορεί ο Ολυμπιακός, ακόμη και αυτός ο Ολυμπιακός με τα δεδομένα θέματα και με βασικούς παίκτες να αποδοκιμάζονται, να βρει τρόπο για να κυριαρχήσει στη ρεβάνς. Το είχε κάνει πριν από την αποβολή του Μπα και στη ρεβάνς με την Λουντογκόρετς. Τώρα να το συνδυάσει και με πρόκριση. Κι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο ρόστερ, θα γίνουν. Τώρα απλώς πρέπει να παίζουν περισσότερο οι καλύτεροι...