Στα «χνάρια» του... Κάναντι ο Μαρτίνς

Τα κοινά σημεία που παρουσιάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού με αυτόν του Ατρόμητου.

Στα «χνάρια» του... Κάναντι ο Μαρτίνς
Eurokinissi

Ο Νταμίρ Κάναντι την περσινή σεζόν έκανε «πράγματα και θαύματα» στην Super League με τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη τους πορεία στα χρονικά του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας με 56 βαθμούς, κάτω μόνο από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά η επιτυχία αυτή έμοιαζε ένα μακρινό «όνειρο» για το σύνολο του αυστριακού προπονητή το καλοκαίρι του 2017.

Ο πρώην προπονητής της Ραπίντ Βιέννης, δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τη θητεία του στο «μπλε αστέρι». Στα φιλικά προετοιμασίας η ομάδα δέχτηκε δύο (!) φορές από έξι γκολ. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που «έριξε» την πρώτη «εξάρα» στον Ατρόμητο (το παιχνίδι έληξε με 6-1 υπέρ των Αρκάδων), ενώ λίγες μέρες αργότερα ο Πανιώνιος πέρασε με φιλικό «διπλό» (σκορ 2-6) από το Περιστέρι. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με τα Μέσα ο Κάναντι βρέθηκε ένα μόλις «βήμα» μακριά από την αποχώρηση του από το σύλλογο, με τον Γιώργο Σπανό να αποφασίζει (σωστά όπως αποδείχτηκε) να τον κρατήσει και να του δώσει τα «κλειδιά».

Το φίλαθλο κοινό και οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα δεν φημίζονται για την υπομονή τους, κάποιες φορές δικαιολογημένα και άλλοτε όχι. Βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα από τα φιλικά προετοιμασίας, στα οποία οι προπονητές δοκιμάζουν συστήματα και παίκτες. Μία ήττα σε ανεπίσημο παιχνίδι δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα αν μία ομάδα δεν εμφανίζει κάποιες πτυχές αυτών που μπορεί να κάνει στον αγωνιστικό χώρο, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Βέβαια για έναν σύλλογο που έχει το βεληνεκές του Ολυμπιακού, ακόμη και ένα «στραβό» αποτέλεσμα σε φιλικό, μπορεί να φέρει μπόλικη γκρίνια.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασία του ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο φιλικές «τεσσάρες» (από τη Γκενκ και την Αϊντχόφεν) δείχνοντας «μαγκωμένος». Το δύο αυτά αποτελέσματα αδικούσαν τους Πειραιώτες, οι οποίοι ήταν ανταγωνιστικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια των παιχνιδιών αλλά πάθανε «μπλακ-άουτ» στην άμυνα και το κοντέρ δεν σταμάτησε να «γράφει». Τα «σύννεφα» πάνω από τον Πέντρο Μαρτίνς μαζεύτηκαν αστραπιαία, με τους φίλους του Ολυμπιακού να είναι προκατειλημμένοι από την άσχημη πορεία της ομάδας τη σεζόν 2017-2018.

Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» το κλίμα γύρισε «τούμπα». Ο Πορτογάλος προπονητής εμφάνισε στο γήπεδο μία ομάδα η οποία φάνηκε να κάνει μεγάλο «γκελ». Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού, που βιάστηκε να τον κρίνει από νωρίς.