Ο Ολυμπιακός είναι «κίνδυνος-θάνατος» στις στατικές φάσεις (vid)

H ομάδα του Πέντρο Μαρτίνς έχει πετύχει 6 γκολ σε 3 παιχνίδια από στατικές φάσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι «κίνδυνος-θάνατος» στις στατικές φάσεις (vid)
Eurokinissi

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν θα... εύχονται να μην κερδίζουν οι Πειραιώτες κάποια στατική φάση, καθώς όπως φαίνεται στον συγκεκριμένο τομέα οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ επικίνδυνοι. Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν με αντίπαλο τη Λουκέρνη, ο «δαφνοστεφανωμένος» πέτυχε τρία τέρματα που προήλθαν από στημένα. Παρόλα αυτά δεν μπορούσαν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα απέναντι σε μία ομάδα εμφανώς χαμηλότερης δυναμικότητας από τον Ολυμπιακό. Η επιβεβαίωση ήρθε στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπέρνλι για τα play off του Europa League.

Απέναντι σε μία «σκληροτράχηλη» αγγλική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από γεροδεμένους ψηλούς παίκτες, ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα από στατικές φάσεις. Μάλιστα ο προπονητής των «Κλάρετς», Σον Ντάις, φώναζε διαρκώς στους παίκτες του για τα φάουλ που κάνανε εκτός περιοχής, τα οποία αποδείχτηκαν «φαρμάκι».

Αναλυτικά τα γκολ του Ολυμπιακού από στατικές φάσεις:

1: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το πρώτο τέρμα του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν, με κεφαλιά έπειτα από τρομερή εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα.

2: Το τέταρτο γκολ απέναντι στη Λουκέρνη στο «Γ.Καραϊσκάκης», ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη, έπειτα ο Ρόντερικ Μιράντα κέρδισε τις «κόντρες» και ο Ισπανός Γκερέρο σκόραρε με άψογο πλασέ.

3:Στη ρεβάνς με την Ελβετική ομάδα, το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε από κόρνερ. Ο Τσιμίκας ήταν ο εκτελεστής, ο Βούκοβιτς με σουτ βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μιράντα «έστρωσε» στον Λάζαρο που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σε κενή εστία.

4:Ο αρχηγός του Ολυμπιακού (Φορτούνης) άνοιξε το σκορ στο χθεσινό (23/8) παιχνίδι με αντίπαλο τη Μπέρνλι, με μία εκτέλεση φάουλ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Χίτον.

5:Το γκολ του Μπουχαλάκη προήλθε από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

6:Στατική φάση είναι και το πέναλτι που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των Πειραιωτών απέναντι στον αγγλικό σύλλογο.


Στο πρώτο παιχνίδι με την Λουκέρνη ο Ολυμπιακός είχε και ένα δοκάρι, μετά από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από πλάγια θέση. Ακόμα ο Μιράντα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από άλλο ένα κόρνερ για τους Πειραιώτες.