Τόσα θα βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός αν προκριθεί στους ομίλους του Europa League

Εκτός από την συμμετοχή τους στους ομίλους του θεσμού, οι Πειραιώτες αν δεν «καταρρεύσουν» στο «Τερφ Μουρ» θα εξασφαλίσουν και σημαντικά έσοδα.

Τόσα θα βάλει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός αν προκριθεί στους ομίλους του Europa League

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί στου ομίλους του Europa League (έχει το «πάνω χέρι» μετά το νικηφόρο 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Μπέρνλι), θα βάλει στο ταμείο του 2.9 εκατομμύρια ευρώ, για τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης. Αντίθετα η ομάδα που αποκλειστεί θα εισπράξει μόλις 300.000 ευρώ.

Europa League


-Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, θα πάρουν από 240.000 ευρώ, όλες οι ομάδες συμμετείχαν στο 2ο προκριματικό γύρο θα πάρουν από 260.000 ευρώ και όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στον 3ο προκριματικό γύρο, θα πάρουν από 280.000 ευρώ.

-Οι ομάδες που αγωνίζονται στα play-offs και θα αποκλειστούν στη φάση αυτή, θα πάρουν από 300.000 ευρώ.

-Καμία πληρωμή δεν θα πραγματοποιηθεί στις ομάδες που θα προκριθούν από τα play-off, καθώς οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα επωφεληθούν από την συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

-Η κάθε μια από τις 48 ομάδες που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League θα πάρει 2,92 εκατομμύρια ευρώ.

-Στους ομίλους του Europa League, η UEFA θα πληρώνει 570.000 ευρώ τη νίκη ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, οι ομάδες θα παίρνουν από 190.000 ευρώ.

-Οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «32» ως πρώτες από τον όμιλο τους, θα πάρουν από 1 εκατομμύριο ευρώ μπόνους πρόκρισης και οι ομάδες που θα προκριθούν ως δεύτερες, από 500.000 ευρώ.

-Επιπλέον, οι 32 ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους θα πάρουν από 500.000 ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «16» από 1.1 εκατομμύρια ευρώ, οι ομάδες που θα προκριθούν στην προημιτελική φάση από 1,5 εκ. ευρώ και οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα ημιτελικά, από 2,4 εκ. ευρώ.

-Η ομάδα που θα κατακτήσει το Europa League θα πάρει 8.5 εκατομμύρια ευρώ και η φιναλίστ 4,5 εκ. ευρω.

*Στα πιο πάνω ποσά, δεν υπολογίζεται το market pool, δηλαδή το μερίδιο που αναλογεί σε κάθε ομάδα από τις διαφημίσεις και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ