Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1: Φορτούνης λαμπρός τον οδηγεί στους ομίλους

Με έναν φουριόζο Φορτούνη οι Πειραιώτες ξεπέρασαν όποιες αναποδιές τους παρουσιάστηκαν και πήραν μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση.

Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1: Φορτούνης λαμπρός τον οδηγεί στους ομίλους

Έχει αλλάξει σε πολλά ο φετινός Ολυμπιακός και το έδειξε στο ματς με τη Μπέρνλι όταν είδε να στραβώνουν τα πάντα, αλλά έβγαλε αντίδραση και νίκησε με 3-1 παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι Πειραιώτες με αυτό το σκορ έβαλαν τις βάσεις για την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Είδαν έναν Φορτούνη στο "καυτό" Καραϊσκάκη να παίρνει την ομάδα από το χέρι και να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Να σκοράρει δύο φορές και να είναι ο δημιουργός στο άλλο γκολ. Παρά τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Βίντσιτς ο Ολυμπιακός είχε χαρακτήρα και έφτασε σε μία πολύ μεγάλη νίκη. Πέρα από το κέρδος ότι παίρνει προβάδισμα για την πρόκριση η ομάδα χτίζει μία άλλη νοοτροπία και έναν άλλο χαρακτήρα κόντρα σε ότι βλέπαμε πέρσι. Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στο "Γ. Καραϊσκάκης"…

Ενδεκάδα χωρίς εκπλήξεις

Εκπλήξεις δεν είχε στην αρχική ενδεκάδα ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει τους έντεκα που είχαν ξεκινήσει και στα δύο ματς με τη Λουκέρνη. Οι Πειραιώτες γνώριζαν πως απέναντι τους θα βρουν μία πολύ καλύτερη ομάδα από την ελβετική που απέκλεισαν στον προηγούμενο γύρο. Η Μπέρνλι έδειξε ανεπηρέαστη από την ατμόσφαιρα και ειδικά στα πρώτα δέκα λεπτά έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρους στους Άγγλους και ήταν ολοφάνερο πως ήταν πιο προσεκτικός στις κινήσεις του σε σχέση με τα ματς κόντρα στη Λουκέρνη.

Έκανε το 1-0, αλλά του στράβωσαν τα πάντα

Από το 15' και μετά ο Ολυμπιακός άρχισε να ελέγχει το ματς, αφού είχαν περάσει οι κίνδυνοι από κάποιες στημένες φάσεις των Άγγλων. Ο Φορτούνης και σε αυτό το ματς προσπάθησε να πάρει μπάλες και πρωτοβουλίες για να δημιουργηθούν καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Συνοδοιπόρος του ήταν ο Ποντένσε, ο οποίος στο 19' κέρδισε το φάουλ, το οποίο εκτέλεσε άψογα ο Φορτούνης και έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Πατούσε πολύ καλά και πίεζε τη Μπέρνλι για ένα δεύτερο γκολ. Σε αυτό το διάστημα του έλειψε η τελική προσπάθεια τόσο σε εκτελέσεις όσο και σε πάσες. Στο 29' ο Ποντένσε πάτησε περιοχή και από ένα μαρκάρισμα του Λονγκ βρέθηκε στο έδαφος. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες από τους Πειραιώτες που ζήτησαν πέναλτι.

Στο 31' ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Λάζαρο, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 32', όμως, έγινε η φάση που έφερε και την ισοφάριση για τη Μπέρνλι. Ο Καμαρά μάρκαρε τον Γουντ στην περιοχή, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος και ο Βίντσιτς έδειξε την άσπρη βούλα σε μία φάση που φαίνεται πως ο παίκτης της Μπέρνλι εκβίασε το πέναλτι. Ο Γουντ εκτέλεσε εύστοχα στο 33' και έκανε το 1-1, ενώ στο 43' είχε καλή κεφαλιά που πέρασε άουτ. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός επιχείρησε να ψάξει το γκολ, όμως, από ένα σημείο και μετά κυριάρχησε ο εκνευρισμός. Η φάση που έβαλε "φωτιά" στο γήπεδο έγινε στο 44' όταν ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του Γουάρντ, αλλά ο Σλοβένος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες ξεσηκώθηκαν ζητώντας πέναλτι και οι διαμαρτυρίες ήταν πολύ έντονες από παίκτες και κόσμο. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν μπορούμε να πούμε ότι το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό, αφού κυριάρχησαν οι σκληρές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Και ο Ολυμπιακός ήταν πιο προσεκτικός στις κινήσεις του με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πως οι προωθήσεις των δύο μπακ ήταν περιορισμένες.

Ένας φανταστικός Φορτούνης

Κι ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό και με έντονες διαμαρτυρίες για τον Σλοβένο ρέφερι η ομάδα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στην επανάληψη ανεπηρέαστη απ' όλα αυτά. Στο 49' ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ήταν φουριόζοι στην επανάληψη και έβγαλαν φοβερή αντίδραση παρά το γεγονός ότι έβλεπαν να στραβώνει το ματς. Στο 58' ο Ποντένσε δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει το πόδι του για το 3-1 και στο 59' ο Καμαρά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίμπσον και αυτή τη φορά ο Βίντσιτς έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης στο 60' εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό. Σε αυτό το σημείο η Μπέρνλι έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκίμπσον. Η "ερυθρόλευκη"… καταιγίδα συνέχισε να επιτίθεται και χάθηκαν ευκαιρίες στο 63' με τον Ποντένσε και στο 73' με τον Γκερέρο.

Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο μη αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στη Μπέρνλι, η οποία έδειξε ξαφνιασμένη από τον τρόπο που μπήκε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έβγαλαν απίστευτο πάθος και ένταση στο γήπεδο και "κατάπιαν" τους αντιπάλους τους, οι οποίοι απείλησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ το γκολ του Βόουκς στο 88' ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1

Σκόρερ: 19' Φορτούνης, 33' Γουντ (πέναλτι). 49' Μπουχαλάκης, 60' Φορτούνης (πέναλτι)

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Κίτρινες Κάρτες: 32' Μπουχαλάκης, 44' Χριστοδουλόπουλος, 47' Γκίμπσον, 58' Γκίμπσον

Κόκκινες Κάρτες: 58' Γκίμπσον

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος (84' Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (88' Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Λονγκ, Γκίμπσον, Γουάρντ (66' Λένον), Χέντρικ, Κορκ, Τέιλορ, Γκούντμουντσον (76' Βόουκς), Μπάρνς, Γουντ (62' Ταρκόφσκι).