Ολυμπιακός: Γιατί τα ματς με τη Σλόβαν είναι «όλα τα λεφτά»

O Ολυμπιακός έχει πολλούς και σοβαρούς λόγους να αντιμετωπίζει ως «ματς της χρονιάς» αυτά που ακολουθούν κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, αρχής γενομένης από αυτό της προσεχούς Πέμπτης (4/8, 22.00) στο Φάληρο.

Ολυμπιακός: Γιατί τα ματς με τη Σλόβαν είναι «όλα τα λεφτά»

Το κλίμα στις τάξεις του Ολυμπιακού δεν είναι εύλογα και το καλύτερο δυνατό, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League ελέω της συντριπτικής εντός έδρας ήττας από τη Μακάμπι Χάιφα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ωστόσο, στο λιμάνι είναι υποχρεωμένοι όχι μόνο να κοιτάξουν μπροστά, αλλά να αντιμετωπίσουν τα επερχόμενα ματς κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα προκριματικά του Europa League σαν να μην υπάρχει αύριο.

Στον Πειραιά υπάρχει φυσιολογικά αναταραχή μετά τα παιχνίδια με τη Μακάμπι, τα οποία οδήγησαν στην έξοδο τον Πέδρο Μαρτίνς, με τους επιτελείς του Ολυμπιακού να βρίσκονται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του και παράλληλα να ασχολούνται και με τα μεταγραφικά.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα επερχόμενα παιχνίδια με τη Σλόβαν - αρχής γενομένης από αυτό της προσεχούς Πέμπτης (4/8, 22.00) στο Φάληρο, είναι όλα τα λεφτά για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός οφείλει να περάσει το εμπόδιο της ομάδας της Σλοβακίας και να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Europa League για πολλούς και διάφορους λόγους, με κυριότερους εξ αυτών τα οικονομικά οφέλη που θα έχει, αλλά και το ζήτημα του πρεστίζ.

Συν τοις άλλοις, μια πρόκριση σε αυτό το σημείο θα βελτιώσει κατακόρυφα και την ψυχολογία που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας, η οποία βρίσκεται εύλογα στο ναδίρ μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό με «θύτη» τη Μακάμπι Χάιφα.