Κάτι παραπάνω από μία πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Γιατί τα ματς με τη Μπέρνλι είναι πολύ σημαντικά και η πρόκριση στους ομίλους του Europa League είναι απαραίτητη για την ομάδα του Πειραιά.

Κάτι παραπάνω από μία πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Τη δύναμη της έδρας του θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Και κάπου εδώ μπαίνει στη κουβέντα η σημασία που έχει για την ομάδα του Πειραιά η παρουσία στη συγκεκριμένη διοργάνωση και τον χειμώνα.

Το Europa League δεν έχει την αίγλη του Champions League, αλλά για την ομάδα του Πειραιά είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό να αγωνιστεί στους ομίλους. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι και θέμα γοήτρου ο Ολυμπιακός να παίζει στην Ευρώπη. Είναι και έτσι ειδικά όταν οι αντίπαλοι του στην Ελλάδα θα παίζουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Βέβαια, υπάρχει πολύ πιο σοβαρός λόγος για ευρωπαϊκή παρουσία και καλή πορεία. Ο Ολυμπιακός φέτος σβήνει την καλή του ευρωπαϊκή χρονιά, αυτή της σεζόν 2013-2014. Τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν φτάσει μέχρι τους "16" του Champions League, είχαν συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς και το βρήκαν μπροστά τους στις κληρώσεις. Αυτή η χρονιά φεύγει και τη θέση της παίρνει η περσινή που ήταν κάκιστη για τους Πειραιώτες και με ελάχιστη συγκομιδή.

Η πρόκριση είναι απαραίτητη για τον Ολυμπιακό προκειμένου να μπορέσει να στη φάση των ομίλων να κάνει νίκες που θα του δίνουν βαθμούς και φυσικά προκρίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη για την ομάδα του Πειραιά, αφού στο μέλλον θα… κουβαλάει δύο άσχημες χρονιές.