Το απόλυτο του Ολυμπιακού και η αήττητη Μπέρνλι

Ο Ολυμπιακός σήμερα υποδέχεται τη Μπέρνλι με σκοπό να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League (21.00 Novasports 2).

Το απόλυτο του Ολυμπιακού και η αήττητη Μπέρνλι

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από τους Άγγλους σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ωστόσο η Μπέρνλι χρειάζεται προσοχή καθώς είναι αντίπαλος που τρώει δύσκολα γκολ και παίζει το κλασικό Αγγλικό ποδόσφαιρο, με πολλά τρεξίματα και καλή φυσική κατάσταση.

Η Μπέρνλι είναι η όγδοη ομάδα από την Αγγλία που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο συνήθως βρίσκουν στον δρόμο τους Άγγλους στη διοργάνωση του Champions League, αφού τελευταία φορά που αγωνίστηκε με αγγλική ομάδα σε άλλη διοργάνωση ήταν το 2005 όταν είχε παίξει με τη Νιουκάστλ στους «16» του UEFA.

Η ομάδα του Σον Ντάις είναι αήττητη στα φετινά της παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League και μάλιστα είχε μηδέν παθητικό και στους δύο αγώνες που έδωσε με την Μπασακσεχίρ στον προηγούμενο γύρο.

Οι αγγλικές ομάδες έχουν κερδίσει μόλις δύο από τα δέκα παιχνίδια τους στην Ελλάδα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως αυτά τα δύο είναι και τα τελευταία χρονικά.

Ο Ολυμπιακός μετράει μόλις μια ήττα σε δέκα προκριματικούς αγώνες σε UEFA και Europa League, ενώ έχει κερδίσει τους άλλους εννιά.

Στην έδρα τους οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το απόλυτο νικών σε προκριματικούς αγώνες του UEFA και του Europa League, έχοντας κερδίσει πέντε αγώνες με τέρματα 15-3.

Ο Τζακ Κορκ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της Μπέρνλι στα προκριματικά του Europa έχοντας πετύχει δύο γκολ στη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που έδωσε την πρόκριση στους Άγγλους κόντρα στην Μπασακσεχίρ.