Η Μπέρνλι μόνο αδιάφορη δεν είναι για το ματς με Ολυμπιακό!

Πολλά έχουν ακουστεί, πολλά έχουν γραφτεί ακόμα και για αδιαφορία της αγγλικής ομάδας για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα των Άγγλων.

Η Μπέρνλι μόνο αδιάφορη δεν είναι για το ματς με Ολυμπιακό!

Για κάποιον λόγο, που γνώριζαν μόνο τα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία της Αγγλίας, είχαν χαρακτηρίσει την αναμέτρηση της Μπέρνλι με τον Ολυμπιακό ως ένα δυνατό τεστ των «Clarets» ενόψει του αγώνα με την Φούλαμ. Κάποια δημοσιεύματα την εμφάνιζαν ακόμη και αδιάφορη στο Καραϊσκάκη!

Όλα αυτά βέβαια δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση, καθώς ο προπονητής Σον Ντάις και ο Μπάρντσλεϊ που μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου, διέψευσαν κατηγορηματικά όλους όσους υποστήριζαν ότι η Μπέρνλι ήρθε για τα… αξιοθέατα της Αθήνας. Καμία λοιπόν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα έγραφαν οι Άγγλοι και κυρίως τα κορυφαία πρακτορεία, τα οποία προφανώς δεν γνωρίζουν τόσο καλά τα «εντός των τειχών» της Μπέρνλι, όπως τα γνωρίζουν π.χ. οι ντόπιοι δημοσιογράφοι.

Η αγγλική ομάδα έφερε 800 οπαδούς της στην Ελλάδα. Μαζί της ήρθαν και καμιά 10αριά δημοσιογράφοι, όλοι ρεπόρτερ που είναι αποκλειστικά δικοί της. Στη συνέντευξη Τύπου ο Ντάις γνωριζόταν με όλους τους Άγγλους δημοσιογράφους που ήρθαν στη χώρα μας, έκανε και… πλακίτσα μαζί τους μετά το τέλος των δηλώσεών τους, ρωτώντας αν κρύβονται εκείνοι πίσω από τα ρεπορτάζ που εμφάνιζαν αδιάφορη την Μπέρνλι.

Οι «Clarets» ζουν το όνειρό τους. Μετά από 51 χρόνια ξαναπαίζουν στην Ευρώπη και είναι λογικό να έχουν στο μυαλό τους τον τρόπο με τον οποίο θα αποκλείσουν τον Ολυμπιακό, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά και ο προπονητής τους «θέλουμε να ταξιδέψουμε κι άλλο στην Ευρώπη και να ταξιδέψουν μαζί μας και οι οπαδοί μας». Είναι μία γιορτή με λίγα λόγια, στην οποία δεν θέλουν να φύγουν πρόωρα.

Στον Ολυμπιακό πάντως ευτυχώς που ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του δεν έδωσαν από την αρχή ιδιαίτερη σημασία στα όσα είχαν γραφτεί το τελευταίο διάστημα περί αδιαφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανάλυση που έχει κάνει ο Πορτογάλος στους παίκτες του, πέρα από τα κλασικά τακτικά κομμάτια, αναφέρεται και στην αποφασιστικότητα με την οποία θα κατέβει η Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη για να δημιουργήσει προβλήματα στους «ερυθρόλευκους» και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους στη ρεβάνς του «Turf Moor» στις 30 Αυγούστου.