Μαρτίνς: «Νίκη με μηδέν παθητικό»

Ο Πορτογάλος προπονητής μίλησε για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τη Μπέρνλι. Ο Λάζαρος ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου.

Μαρτίνς: «Νίκη με μηδέν παθητικό»

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι τα παιχνίδια με τη Μπέρνλι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά κόντρα στη Λουκέρνη. Η αγγλική ομάδα είναι σαφώς πιο δυνατή από τους Ελβετούς αν και της λείπει η εμπειρία. Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε πως το σημαντικό είναι η ομάδα του να νικήσει χωρίς να δεχτεί γκολ. Αναφέρθηκε επίσης και στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αλλά και στο τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τους Άγγλους.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς…

Θα μας εκπλήξει θετικά και αύριο ο Ολυμπιακός;

Καλησπέρα, η ομάδα μας δεν θα το κρύψω ότι συνεχίζει να βελτιώνεται και σε απόδοση και σε φυσική κατάσταση. Αύριο αντιμετωπίζουμε μία αγγλική ομάδα. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος που έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και πολλά χρόνια, έχει τερματίσει στο πρωτάθλημά της ψηλά. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσουμε εμπόδια αύριο. Είναι έμπειρη και ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Ο δεύτερος είναι να κερδίσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ κι έτσι να έχουμε το πλεονέκτημα για τη ρεβάνς.

Είδαμε ότι υπάρχουν οι τρεις νέοι ποδοσφαιριστές όπως και ο Μεριά. Θα ξεκινήσετε κάποιον από αυτούς ή θα πάτε στα σίγουρα; Ομάδα που κερδίζει δηλαδή, δεν αλλάζει;

Η ομάδα μας είναι πλήρης δυνατή και με παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν. Είναι όλοι γνώστες του στόχου της ομάδας, αλλά δεν είναι όλοι πολύ καιρό μαζί μας για να μπορέσουν να καταλάβουν πώς είναι οι αγώνες μαζί με την ομάδα. Ο Μεριά προπονείται εδώ και 15 μέρες, όμως, δεν είχε την ευκαιρία να παίξει σε επίσημα ματς ή σε φιλικά. Ο Χασάν είναι ένας παίκτης που ήρθε πρόσφατα, ο Γκιγιέρμε το ίδιο. Είναι παίκτες που χρειάζονται χρόνο να προσαρμοστούν. Υπάρχουν παίκτες καλύτερα προετοιμασμένοι σε φυσική κατάσταση, όμως, εμείς είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αγώνα. Απ' όλους περιμένουμε τη βοήθειά τους. Την ερώτησή σας θα την απαντήσουμε αύριο.

Η παράδοση του Ολυμπιακού με τις αγγλικές είναι κακή. Ποια είναι τα “όπλα” για να σπάσετε αυτή την κακή παράδοση;

Η Μπέρνλι είναι πολύ καλά προετοιμασμένη ως προς τη φυσική της κατάσταση και δυνατή στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς στο Καραϊσκάκη θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις μετάβασης και τις στατικές φάσεις. Θα πρέπει να ανεβάσουμε και το ποδοσφαιρικό μας επίπεδο. Η Μπέρνλι όμως είναι άπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και το όπλο μας που είναι η έδρα μας. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τις στημένες φάσεις αν χάσει τη συγκέντρωσή της η Μπέρνλι. Ιστορικά αυτή η έδρα μάς δίνει δύναμη και πολλές φορές έχουμε φέρει θετικά αποτελέσματα σε μεγάλα παιχνίδια. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να περάσουμε αυτό το δύσκολο εμπόδιο για να πάμε στους ομίλους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας