Η ρέντα του Λάζαρου και το μεγάλο κέρδος της Ελβετίας

Ο Χριστοδουλόπουλος έχει ξεκινήσει φουριόζος την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα, ενώ ο Ολυμπιακός δείχνει να αλλάζει τσιπάκι. Γράφει ο Γιώργος Στασινόπουλος. 

Η ρέντα του Λάζαρου και το μεγάλο κέρδος της Ελβετίας

Ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας. Μεγαλύτερο ακόμα και από την ίδια την πρόκριση στα πλέι οφ. Και γιατί το λέμε αυτό; Δεν είναι εύκολο με 4-0 το πρώτο ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που είναι αδύναμος, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, μέσα στο κατακαλόκαιρο να καταφέρεις να πείσεις τους παίκτες να δείξουν χαρακτήρα και σοβαρότητα.

Ναι, είναι επαγγελματίες, αλλά πόσες φορές στο παρελθόν έχουμε δει αδιαφορία ακόμα και σε σοβαρά ματς; Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ήταν σοβαρός από την αρχή μέχρι το τέλος, έπαιξε με πάθος και με προσήλωση στο πλάνο του προπονητή. Έβαλε τρία γκολ και είχε δύο δοκάρια στη Λουκέρνη. Ένας Ολυμπιακός που πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 7-1 και έδειξε ότι αλλάζει νοοτροπία. Είναι τεράστιο επίτευγμα να μπορέσει η ομάδα του Πειραιά να αφήσει πίσω την αδιαφορία της περασμένης σεζόν και να δείξει ένα πιο σοβαρό πρόσωπο.

Εκτός αυτών όμως δεν γίνεται να μην σταθούμε στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Άκουσε πολλά και θα ακούσει κι άλλα τόσα στο μέλλον. Ο 32χρονος εξτρέμ έβαλε δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι και άλλα δύο στην Ελβετία. Δεν θα μπορούσε να περιμένει ιδανικότερο ξεκίνημα στην καριέρα του με την "ερυθρόλευκη" φανέλα. Ένας Λάζαρος που πλέον αποκτάει άλλη ψυχολογία, ενώ και στον αγωνιστικό χώρο βγάζει την αύρα και τη σιγουριά του ηγέτη. Έχει δείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι η νέα σελίδα στην καριέρα του έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά.

Θετικά μπορεί να βρει κανείς πολλά και από τη ρεβάνς στην Ελβετία και από το πρώτο παιχνίδι στον Πειραιά. Και ο Τσιμίκας δείχνει ότι είναι πιο σοβαρός και ώριμος και ο Βούκοβιτς είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και ο Ομάρ βρίσκει ξανά τα πατήματα του και θυμίζει τον καλό Ομάρ και οι Μπουχαλάκης, Καμαρά είχαν καλή παρουσία και ο Ποντένσε δείχνει ότι μπορεί να κάνει σμπαράλια μία άμυνα.

Εκείνος, όμως, που κερδίζει θέση στις καρδιές είναι ο Γκερέρο. Επιθετικός που να σκοράρει και να κυνηγάει κάθε μπάλα μέσα στο γήπεδο δεν θυμάμαι να έχει έρθει ξανά στον Ολυμπιακό και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα τον βγάλει ο Μαρτίνς από την ενδεκάδα. Θα επισημάνουμε, όμως, ότι δεν βιαζόμαστε για συμπεράσματα. Τον Ολυμπιακό τον περιμένουν πιο δύσκολα ματς αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα και εκεί πρέπει να δείξει ότι πράγματι άλλαξε.