«Έλαμψε» και πάλι ο Λάζαρος - Η κριτική των παικτών

Διαβάστε την κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού από το fosonline.gr, οι οποίοι νίκησαν την Λουκέρνη και στην Ελβετία, αυτή την φορά με σκορ 1-3. Έχει πάρει... φωτιά ο Λάζαρος. 

«Έλαμψε» και πάλι ο Λάζαρος - Η κριτική των παικτών

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ: Λίγο στο δεύτερο ημίχρονο ίδρωσε τη φανέλα του. Στο πρώτο 45λεπτο αν εξαιρεθεί ένα εύκολο μπλοκάρισμα στο φάουλ του Γκβίλια, δεν είχε καθόλου δουλειά. Στην επανάληψη αντέδρασε σε δύο επικίνδυνες σέντρες – σουτ από τα δεξιά, ενώ στη φάση του 1-3 δεν φέρει ευθύνη καθώς δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Δεν σταμάτησε να πηγαίνει πάνω – κάτω ο Ομάρ. Ήταν… πυραυλοκίνητος και πρόσθεσε στο ενεργητικό του άλλη μία καλή εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, δείχνοντας ότι έχει μπει φουριόζος στο ξεκίνημα της σεζόν. Δεν είναι μόνο η σέντρα του στο γκολ του Λάζαρου στο 0-1. Και ανασταλτικά βοήθησε όταν έπρεπε, όπως π.χ. στη φάση του 27’ που έκοψε την μπάλα πριν ο Σνόουλι με προβολή την στείλει στα δίχτυα.

ΜΙΡΑΝΤΑ: Ο Πορτογάλος δεν ήταν κακός. Αλλά βγάζει μία εικόνα σαν να μην τους έχει 100% εμπιστοσύνη. Σίγουρα του πιστώνεται η ασίστ με κεφαλιά στο γκολ του Λάζαρου στο 0-2. Από την άλλη είχε και πάλι κάποιες επιπόλαιες ενέργειες έξω από την περιοχή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που δεν προκάλεσαν όμως προβλήματα…

ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ: Θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 59ο λεπτό λίγο πριν το γκολ του Λάζαρου που είχε το δοκάρι. Σε γενικές γραμμές στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αν και προς το τέλος εμφάνισε κάποια σημάδια κόπωσης που είναι φυσιολογικά για την εποχή. Το πρόσημο οπωσδήποτε είναι θετικότατο.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Όργωσε ξανά όλη την αριστερή πλευρά. Θα μπορούσε να του είχε πιστωθεί μία ασίστ αν ο Γκερέρο στο τετ α τετ στο 27’ ήταν πιο προσεκτικός. Από δικό του κόρνερ προήλθε το δεύτερο γκολ του Λάζαρου, ενώ και ο ίδιος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ στο 47’ με ένα σουτ που έφυγε άουτ. Με δύο λέξεις; Επέστρεψε ωριμότατος!

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Καλό παιχνίδι συνολικά από τον Ανδρέα, ο οποίος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο «έσβησε» από τον άξονα όποιες επιθετικές προσπάθειες επιχείρησαν οι Ελβετοί. Στο δεύτερο μέρος έπεσε κάπως ο ρυθμός, ωστόσο, ήταν ένας παίκτης που δεν πέρασε απαρατήρητος στα χαφ.

ΚΑΜΑΡΑ: Θα μπορούσε να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 15’, αλλά ας όψεται ο γκολκίπερ Σάλβι. Έτρεξε ξανά πάρα πολύ, άφησε τα… πνευμόνια του σε ακόμη ένα γήπεδο και ανασταλτικά δεν είχε σοβαρά προβλήματα. Το θέμα με τον Αφρικανό είναι να βοηθήσει λίγο περισσότερο επιθετικά

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Να φύγει και να μην ξανάρθει καμία Λουκέρνη για τον Κώστα! Όχι ότι δεν έπαιξε καλά. Ίσα-ίσα που στο πρώτο ματς ήταν εντυπωσιακός και στη ρεβάνς ήταν επίσης από τους πιο δραστήριους. Δύο δοκάρια όμως είχε στο Καραϊσκάκη και ένα στην Ελβετία. Δικαιούταν όχι ένα, αλλά περισσότερα γκολ. Τον σταμάτησαν όμως τα δοκάρια.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Τι να πρωτογράψεις για τον «κοντό»; Ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις επιθετικές ενέργειες του Ολυμπιακού. Όχι μόνο στο τρίτο γκολ του Γκερέρο στο 68’, αλλά όποια… πέτρα κι αν σήκωνες στην αντίπαλη περιοχή ή έξω από αυτήν, έβλεπες τον Ποντένσε από κάτω να κάνει τα… μαεστρικά του! Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς θα εμφανιστεί στην πορεία της σεζόν όταν θα έχει φτάσει στο 100%.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει το… κοκαλάκι της νυχτερίδας ο Λάζαρος, αλλά αυτό που έχει κυρίως είναι την οξυδέρκεια να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή. Τα δύο γκολ του μπορεί να φαίνονται εύκολα, αλλά ένας επιθετικογενής ποδοσφαιριστής θα πρέπει πρωτίστως να αντιλαμβάνεται σε ποιον χώρο κινείται και σε ποιο σημείο του γηπέδου «μυρίζει» γκολ. Ο Λάζαρος χωρίς να κάνει κάποια σούπερ εμφάνιση, ήταν ο άνθρωπος της κατάλληλης στιγμής!

ΓΚΕΡΕΡΟ: Το έβαλε και σήμερα το γκολάκι του. Θα μπορούσε όμως να το βάλει νωρίτερα από το 68ο λεπτό. Στο τετ α τετ του 27ου λεπτού φέρθηκε λίγο επιπόλαια, αλλά αυτό που θα πρέπει να πιστωθεί στον Ισπανό είναι ότι σε ακόμη ένα ματς ήταν μαχητικότατος και από αυτόν ξεκινούσε η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων».

ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ: Είχε συμμετοχή στο τρίτο γκολ των Πειραιωτών, καθώς από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση με τον Ποντένσε και εν συνεχεία με το τέρμα του Γκερέρο. Θα μπορούσε να σκοράρει στο 80’, αλλά το σουτ του από καλή θέση πέρασε έξω. Καλή η παρουσία του στο τελευταίο μισάωρο.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Μπήκε αντί του Καμαρά και πέρασε στα χαφ στο τελευταίο 20λεπτο. Στην παρούσα φάση αυτό που έχει σημασία για τον Τόρο είναι να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο ματς ο Ιρανός που μπήκε στο 70’. Δεν τροφοδοτήθηκε και πολύ ο Καρίμ, αλλά όσες φορές χρειάστηκε π.χ. να κυνηγήσει την μπάλα, το έκανε με όρεξη και όχι από… αγγαρεία.