Η στιγμή με τον Ολυμπιακό που άλλαξε την... Άιντραχτ

Όταν άλλαξαν όλα για την Άιντραχτ και τον Όλιβερ Γκλάσνερ έως την κατάκτηση του Europa League. Κι ήταν μια στιγμή με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η στιγμή με τον Ολυμπιακό που άλλαξε την... Άιντραχτ

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απολαμβάνει την αίγλη του Europa League και ετοιμάζεται για να παίξει ευρωπαϊκό Super Cup κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τους ανθρώπους της να μην σταματούν να μιλούν για τη μεγάλη φετινή επιτυχία της ομάδας να φτάσει έως το τέλος της πορείας της στη διοργάνωση και να σηκώσει το τρόπαιο.

Ο 49χρονος Φίλιπ Ρέσχε εργάζεται για την Άιντραχτ συνεχώς με επαφές που έχει για την οργάνωση των αγώνων, τους αντίπαλους, την UEFA και ό,τι απαιτείται πριν και μετά τις αναμετρήσεις στην Ευρώπη. Και μόνο στη διάρκεια των αγώνων μπορεί να... χαλαρώνει. Όσο γίνεται δηλαδή.

Σε συνέντευξή του στην Bild ρωτήθηκε για τη στιγμή που άλλαξε όλη την πορεία της ομάδας κι από εκεί που βρισκόταν σε περίεργη φάση προσαρμογής με τον Όλιβερ Γκλάσνερ στον πάγκο της, έφτασε να κατακτά το τρόπαιο. Κι αφού σκέφτηκε για λίγο, ο Ρέσχε είπε:

«Ήταν πολλές οι στιγμές, αλλά σίγουρα θα επέλεγα μία. Στο ματς με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Όταν ο προπονητής θύμωσε και κλότσησε δυνατά μία μπάλα που πήγε προς το μέρος του. Δεν τον είχαμε ξαναδεί έτσι. Σοκαριστήκαμε όλοι. Ήταν πάντα προσεκτικός και ήθελε να κρατά τον έλεγχο των συναισθημάτων του. Τότε, όμως, στο 68ο λεπτό αποφάσισε ότι δεν είναι κακό ένα ξέσπασμα. Να βγάλει όσα κρατούσε μέσα του, όλη την πίεση. Με αυτή την κίνηση, γεμάτη ενέργεια, ήρθε πιο κοντά σε όλους μας μέσα στην ομάδα. Ήταν το κλειδί που άλλαξε σημαντικά την πορεία μας. Ειδικά όταν αυτό το ξέσπασμα συνδυάστηκε και με μία πολύ σημαντική νίκη στις καθυστερήσεις, σαν κι αυτές που πήραμε αρκετές φορές στη διάρκεια της σεζόν. Με γκολ στο τέλος».