Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς 5-4 πεν. (1-1 κ.δ και παρ.): Με ήρωα Τραπ το σήκωσαν οι «Αετοί»

Σε έναν σπουδαίο τελικό που κρίθηκε στα πέναλτι (5-4) η Άιντραχτ λύγισε την Ρέιντζερς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και κατέκτησε το τρόπαιο του Europa League. Πρωταγωνιστής ο Τραπ που έπιασε το πέναλτι του Ράμσει. 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς 5-4 πεν. (1-1 κ.δ και παρ.): Με ήρωα Τραπ το σήκωσαν οι «Αετοί»

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της (τελευταία το 1980), η Άιντραχτ Φρανκφούρτης σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι «Αετοί» επικράτησαν 5-4 στα πέναλτι της Ρέιντζερς στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και είναι οι κάτοχοι του εφετινού Europa League.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Τραπ ο οποίος είπε «όχι» στον Ντέιβις στο 118' και στον Τάβερνιερ στο 119' και έπιασε το πέναλτι του Ράμσει για να δώσει στην ομάδα του τον τίτλο. Μοιραίος ο Ουαλός για τους «προτεστάντες» καθώς πέρασε στο παιχνίδι για τα πέναλτι αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Εκπληκτικό ματς και από τον Μπορέ ο οποίος ισοφάρισε το τέρμα του Αρίμπο και ψύχραιμος, έκανε το 5-0 στην ψυχοφθόρο διαδικασία οδηγώντας τους Γερμανούς στο πιο ψηλό βάθρο αλλά και στους ομίλους του Champions League.

Χωρίς τη σπουδαία ευκαιρία

Ο τελικός ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό. Η Άιντραχτ έδειξε εξ αρχής πως διαθέτει ποιότητα ωστόσο δεν ήταν αποτελεσματική στις φάσεις που τις παρουσιάστηκαν. Στο 12’ ο Κάμαντα άργησε να πλασάρει τον ΜακΓκρέγκορ, ενώ οι προσπάθειες των Κόστιτς και Σο δεν απείλησαν την εστία των Σκωτσέζων.

Η Ρέιντζερς κράτησε στα πρώτα λεπτά και από το 30’ και ύστερα ισορρόπησε. Στο 39’ η κεφαλιά του Λούνστραμ σταμάτησε στον Τραπ και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζακ σούταρε υπό προϋποθέσεις.

Τελικά το μηδέν έμεινε ως το φινάλε του α’ μέρους, δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην επανάληψη.

Γκολ, παράταση και πέναλτι!

Στο δεύτερο μέρος, η Άιντραχτ μπήκε ξανά φουριόζα στα πρώτα πέντε λεπτά, ωστόσο ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Αρίμπο να βγει απέναντι από τον Τραπ και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 1-0 στο 57ο λεπτό.

Οι «Αετοί» πήραν τα ηνία για να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης και ό,τι δεν κατάφερε ο Κάμαντα στο 67', το έκανε ο Μπορέ στο 70'. Ο φορ της Άιντραχτ κινήθηκε στην καρδιά της άμυνας των Σκωτσέζων και με προβολή ύστερα από ασίστ του Κόστιτς έκανε το 1-1.

Παρά τις προσπάθειες των δύο που ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας έψαξαν το γκολ τη νίκης, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση.

Το πρώτο 15λεπτο του έξτρα χρόνου δεν είχε κάποια σημαντική φάση, καθώς η κούραση επηρέαζε τις προσπάθειες των παικτών. Στο δεύτερο ημίωρο, η Άιντραχτ φάνηκε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ.

Την πρώτη ο με τον Χρούστιτς στο 107' αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 114' με τον Γιάκιτς που επιχείρησε να νικήσει τον ΜακΓκρέγκορ απο πολύ μακριά.

Η φάση όμως του αγώνα χάθηκε στο 119' από την Ρέιντζερς. Ο Ράμσει πέρασε παράλληλα ο Ντέιβις όμως νικήθηκε από τον Τραπ σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία και το ματς πήγε στα πέναλτι.

Εκεί, ύστερα από τρεις εύστοχες εκτελέσεις για κάθε ομάδα, ο Άαρον Ράμσει που πέρασε στο ματς για τα πέναλτι, αστόχησε. Για την ακρίβεια ο Τραπ έπεσε σωστά στη γωνία του και χάρισε στην Άιντραχτ το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Διαιτητής: Βίνσιτς (Σλοβενία)

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡ. (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Εντικά (101' Λεντς), Τούτα (58' Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόουντ (90' Γιάκιτς), Σο (106' Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντσρεμ (71' Χάουγκε), Μπορέ

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ (Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Λούντσραμ, Καμάρα (90' Άρφιλντ), Τζακ (74' Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74' Σακάλα - 118' Ράμσει), Αρίμπο (101' Σαντς)