Ολυμπιακός: Τι κάνουν οι Πειραιώτες στα Game 5 και η 3η φορά του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σπίτι του για να πάρει το εισιτήριο για το Βελιγράδι. Τι κάνουν όμως οι Πειραιώτες στα Game 5 και ποια η παράδοση του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

Ολυμπιακός: Τι κάνουν οι Πειραιώτες στα Game 5 και η 3η φορά του Μπαρτζώκα

O Ολυμπιακός επέστρεψε από το Μονακό με θετικό πρόσημο, αλλά στο 5ο ματς στο ΣΕΦ θα κληθεί να ανταπεξέλθει στο μεγαλύτερο «πρέπει» της φετινής σεζόν.

Για λεπτομέρειες οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν το 2/2 στο Μόντε Κάρλο και πλέον επιστρέφουν στο «σπίτι» τους έτσι ώστε να θεωρήσουν το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου. Στο παρελθόν η ομάδα του Πειραιά έχει δώσει άλλες τρεις φορές Game 5 για την πρόκριση στην τελική τετράδα και τις δύο εξ αυτών στο ΣΕΦ.

Το 2013 με προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα (ο οποίος για 3η φορά ως κόουτς των Κυπελλούχων Ελλάδος θα βρεθεί σε Game 5), ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-72 της Αναντολού Εφές και προκρίθηκε στο Λονδίνο όπου έκανε το back – t0 – back. Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο πρωταθλητής Ευρώπης τότε ταξίδεψε στη Μαδρίτη με τον ίδιο κόουτς στον πάγκο για να πάρει το εισιτήριο για το Μιλάνο αλλά ηττήθηκε από τη Ρεάλ με 83-69.

Τη δεύτερη φορά όπου χρειάστηκε 5ο ματς για να αναδειχθεί νικητής, οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Σφαιρόπουλου φιλοξένησαν στο Φάληρο την Αναντολού Εφές, έχοντας πάρει πολύτιμο «διπλό» στην Πόλη.

Ο Ολυμπιακός λύγισε 87-78 τους Τούρκους σφραγίζοντας εισιτήριο για Κωνσταντινούπολη όπου έχασε τον τίτλο στον τελικό με τη Φενέρμπαχτσε.

Γενικά η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων στην Ευρωλίγκα με το εκκωφαντικό 13-0. Καλός οιωνός για τους Πειραιώτες που καλούνται να κάμψουν για την 3η φορά την αντίσταση των Μονεγάσκων και να κλείσουν θέση για το Final Four.