Europa League: Γερμανοί για Σεβίλλη! (Highlights)

Η Άιντραχτ νίκησε 2-1 στο Λονδίνο την Γουέστ Χαμ και ετοιμάζεται για τον τελικό της Σεβίλλης, ενώ η Λειψία πήρε προβάδισμα επί της Ρέιντζερς επικρατώντας με 1-0. 

Europa League: Γερμανοί για Σεβίλλη! (Highlights)

Γερμανική υπόθεση μοιάζει να είναι ο τελικός του Europa League με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Λειψία να κερδίζουν την Γουέστ Χαμ και την Ρέιντζερς στους πρώτους ημιτελικούς. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη (5/5): Άιντραχτ-Γουέστ Χαμ και Ρέιντζερς-Λειψία

Ασταμάτητη!

Η καταπληκτική ευρωπαϊκή πορεία της Άιντραχτ συνεχίζεται καθώς νίκησε στον πρώτο ημιτελικό του Europa League στο Λονδίνο την Γουέστ Χαμ με 2-1 και είναι ένα βήμα πριν από το ταξίδι στη Σεβίλλη και τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Η Άιντραχτ με δέκα χιλιάδες οπαδούς της που πλημμύρισαν το Λονδίνο και δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα μαζί με εκείνους της Γουέστ Χαμ αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ στο 1' με κεφαλιά του Κνάουφ μετά από σέντρα του Μπορέ. Στο 15' η Γουέστ Χαμ είχε δοκάρι με τον Μπόουεν σε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, κάτι που πέτυχε στο 21' με την προβολή του Αντόνιο μετά από εκτέλεση φάουλ του Λανζινί και πρώτη προσπάθεια του Ζούμα. Το ημίχρονο συνεχίστηκε ανοιχτά και με ρυθμό με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες για την ανάπαυλα. Η γερμανική ομάδα κατάφερε και πάλι να πάρει το προβάδισμα στο 54' με σκόρερ τον Καμάντα που ήταν στην κατάλληλη θέση μετά από την απόκρουση του Αρεόλα. Στο 68' ο Μπενραχμά είχε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ βρήκε την έξω πλευρά του δοκαριού. Με την Άιντραχτ να κρατά ως το τέλος τη μεγάλη νίκη.

Διαιτητής ο Ολλανδός Σερντάρ Γκοζουμπούγιουκ που έδειξε κίτρινη κάρτα σε Σο, Χιντερέγκερ

Γουέστ Χαμ: Αρεόλα, Τζόνσον, Ντόσον, Ζούμα, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Μπόουεν, Λανζινι (66' Μπενραχμά), Φορνάλς, Αντόνιο

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Τουρέ, Κνάουφ, Σο, Ρόντε, Κόστιτς, Λίντστρεμ (62' Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ

Βρήκε τη λύση στο τέλος

Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε από την Ρέιντζερς η Λειψία πήρε στο τέλος με γκολ του Ανχελίνο στο 85' τη νίκη με 1-0 και έκανε βήμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με την Λειψία να είναι πιο επιθετική αλλά τους Σκωτσέζους να κρατούν τον έλεγχο. Πάντως σε αυτό το διάστημα δεν υπήρχε καμία προσπάθεια εντός εστίας από τις δύο ομάδες!

Η Λειψία επιτέθηκε στο δεύτερο μέρος και είχε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, αλλά η άμυνα της Ρέιντζερς άντεξε μέχρι το 85' όταν ο Ανχελίνο βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Μακ Γκρέγκορ για το 1-0 με εντυπωσιακό μακρινό σουτ.

Διαιτητής ήταν ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιέν. Έδειξε κίτρινη στις καθυστερήσεις σε Γκόλντσον και Ταβερνιέ.

Λειψία: Γκούλασι, Κλόστερμαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ, Χένρικς (89' Μουκιέλε), Άνταμς, Λάιμερ, Ανχελίνο, Όλμο (71' Φόρσμπεργκ), Σομποζλάι (71' Σίλβα), Ενκουνού (89' Πόουλσεν)

Ρέιντζερς: Μακ Γκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς, Τζακ (83' Άρφιλντ), Λούντστραμ, Αριμπό (83' Σαντς), Καμαρά, Κεντ, Ράιτ (69' Σακαλά)