Την ίδια στήριξη στα... δύσκολα!

Μετά από τρία χρόνια ακούστηκε στο Καραϊσκάκη το «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Μετά από δύο χρόνια είδαμε επιτέλους... μπάλα! Με το ίδιο πάθος όμως θα πρέπει να στηριχθεί η ομάδα και στις ζόρικες στιγμές.

Την ίδια στήριξη στα... δύσκολα!

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός με την Λουκέρνη. Δύο χρόνια μετά από εκείνο το 4-0 επί της ΑΕΚ, με τον Μπέντο στον πάγκο (άντε και με την Αστάνα το 4-1), είχαμε να δούμε τέτοια έκρηξη, τέτοια μπαλάρα, έναν Ολυμπιακό από τις παλιές καλές εποχές.

Προσοχή! Θα πρέπει να τα βάζουμε όλα στο τραπέζι. Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά στοιχεία. Ότι οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σε μεγάλο βαθμό κάποια πράγματα που δούλεψε ο Μαρτίνς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Ετοίμαζε από την πρώτη μέρα έναν επιθετικό Ολυμπιακό, έναν Ολυμπιακό που θα γουστάρει ο κόσμος του, έναν Ολυμπιακό που θα «πνίγει» τον αντίπαλο με το καλημέρα». Με... μέτρο βεβαίως η επιθετική φιλοσοφία. Δεν θα το κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Κάθε ματς έχει το δικό του, ξεχωριστό συντελεστή δυσκολίας.

Για παράδειγμα η Λουκέρνη που είναι... ελβετικό τυρί στην άμυνα, δεν είναι σαν την PSV ή την Λεγκανές. Με τους Ελβετούς ταιριάζει μια χαρά το σύστημα «πιάστε την από το λαιμό από το ξεκίνημα». Με τους πρωταθλητές Ολλανδίας ή τους Ισπανούς, απαιτείται μία άλλη διαχείριση του ματς.

Σε γενικές γραμμές όμως ο Ολυμπιακός θα βρει αρκετές... Λουκέρνες και ακόμα πιο ασθενέστερες ομάδες μέσα στη σεζόν. Κι επειδή τα πρωταθλήματα στο μεγαλυτερο ποσοστό δεν κερδίζονται στα ντέρμπι, αλλά στα λεγόμενα μικρά ματς (ειδικά στα εκτός έδρας), ο Μαρτίνς ετοιμάζει μία ομάδα που δεν θα αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στις ομάδες από την 4η θέση και κάτω!

Ο Μαρτίνς είπε μία μεγάλη κουβέντα στις δηλώσεις του: «Κερδίσαμε μόνο ένα παιχνίδι, έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Έχει απόλυτο δίκιο ο Πορτογάλος. Την Λουκέρνη κέρδισε, όχι την Μπασακσεχίρ ή την Μπέρνλι, δύο ομάδες που είναι δύο σκάλες πανω από τους Ελβετούς και πάνω-κάτω στα ίδια κυβικά με τον Ολυμπιακό, έχοντας βεβαίως μεγαλύτερο μπάτζετ.

Το σημαντικό είναι ότι την Λουκέρνη πέρσι θα... βαριανάσαινε για να την κερδίσει. Φέτος, έφυγε... στενοχωρημένος από το Καραϊσκάκη που την κέρδισε μόνο 4-0. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Από την άλλη όμως οι Ελβετοί ήταν μία ομάδα που έκανε “μπαμ” από χιλιόμετρα ότι ήταν χειρότερη από την Αρούκα! Οι παλαιότεροι στον Ρέντη το είχαν διαπιστώσει κατά την ανάλυση που τους έκανε ο Μαρτίνς.

Αυτό βεβαίως δεν μειώνει την επιτυχία του. Από την άλλη καλά κάνει ο Μαρτίνς και δεν πετάει στα σύννεφα, καθώς η ομάδα του δεν «σκότωσε» και κάποιο θηρίο.

Κι επειδή πρόκειται για μία πολύ δύσκολη σεζόν, το ίδιο πάθος, η ίδια έκρηξη της εξέδρας και η ίδια στήριξη προς τον Ολυμπιακό απ' όλους (διοίκηση, παίκτες, φιλάθλους) θα πρέπει να είναι στον ανάλογο (και μεγαλύτερο) βαθμό και στις δύσκολες στιγμές. Το είπε εμμέσως ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου. Ότι θα έρθουν και ζόρικες καταστάσεις. Εκεί λοιπόν απαιτείται στήριξη και όχι γκρίνια και μουρμούρα.

Ο κόσμος τραγούδησε «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό». Είχε να ακουστεί το συγκεκριμένο σύνθημα από την εποχή του Μάρκο Σίλβα, τρία χρόνια πριν δηλαδή. Συμφωνούμε ότι ήταν ένας Ολυμπιακός να τον πιεις στο ποτήρι.

Είπαμε όμως: Το αυτονόητο έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» με την Λουκέρνη. Το εντυπωσιακό βεβαίως είναι ότι το έκαναν σε υπερθετικό βαθμό.

Δεν πέτυχε πάντως κάποιο κατόρθωμα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και εκεί θέλει περισσότερη στήριξη... Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την Μπασακσεχίρ ή την Μπέρνλι, ενώ μην ξεχνάμε ότι σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το πρωτάθλημα και την 5η και την 6η αγωνιστική έχει δύο κολλητά ντέρμπι με ΠΑΟΚ (εντός) και ΑΕΚ (εκτός) αντίστοιχα.