Λαπόρτα για τους 30.000 οπαδούς της Άιντραχτ στο Καμπ Νου: «Εξωφρενικό αυτό που συνέβη»

Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα και οργισμένος από την παρουσία 30.000 οπαδών της Άιντραχτ στις εξέδρες του Καμπ Νου, εμφανίστηκε ο Ζοάν Λαπόρτα.

Λαπόρτα για τους 30.000 οπαδούς της Άιντραχτ στο Καμπ Νου: «Εξωφρενικό αυτό που συνέβη»

"Όλα τα γεγονότα διερευνώνται. Θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο φαινόμενο. Ανησυχώ, γιατί αυτό που συνέβη ήταν άσχημο και δεν μπορεί να επαναληφθεί. Έχουμε πληροφορίες για το τι συνέβη, αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να το επεξεργαστούμε. Θα αναλάβουμε δράση γιατί είναι εξωφρενικό και επαίσχυντο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοιου είδους καταστάσεις, πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Βλέπουμε τι έχει συμβεί με το τμήμα ασφάλειας και έκδοσης εισιτηρίων. Είναι ανεπιθύμητες καταστάσεις. Όταν επεξεργαστούμε όλες τις πληροφορίες, θα το εξηγήσουμε στον κόσμο και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα" ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης των Καταλανών.

Ήδη στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησαν διαδικασίες, ώστε να εξακριβωθεί πώς οι οπαδοί της Άιντραχτ, οι οποίοι είχαν προμηθευτεί 5.000 εισιτήρια, άγγιξαν τους 30.000 εντός του γηπέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οπαδοί της Μπαρτσελόνα που είχαν προμηθευτεί εισιτήριο του αγώνα να τα πούλησαν στη «μαύρη αγορά» σε Γερμανούς.

Έκπληκτος ήταν και ο Τσάβι: «Περιμέναμε 70-80.000 δικό μας κόσμο, όμως δεν ήταν έτσι. Ήταν λες και παίζαμε τελικό με μοιρασμένους οπαδούς. Σίγουρα έγινε λάθος υπολογισμός από τον σύλλογο»

Τραπ: «Συγκινητική η υποστήριξη των φιλάθλων»

Στην εντυπωσιακή παρουσία των φιλάθλων της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο «Καμπ Νου», στάθηκε ο τερματοφύλακας της γερμανικής ομάδας, Κέβιν Τραπ: «Δεν έχω λόγια να πω τι νιώθω και τι νιώθουμε ως ομάδα. Εφαρμόσαμε το σχέδιό μας στην τελειότητα. Νιώσαμε σαν στην Φρανκφούρτη. Ηταν απίστευτο, εξαιρετικό συναίσθημα. Γι' αυτό μείναμε μετά το τέλος του αγώνα, για να περάσουμε χρόνο με τους φιλάθλους, που προσπάθησαν για να είναι μαζί μας. Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια και πολλή χαρά. Η υποστήριξή τους ήταν καταπληκτική, έβλεπες μόνο λευκό παντού. Ηταν πολύ συγκινητικό. Επαιζα εδώ για χρόνια, και σπάνια το έχω βιώσει αυτό».