Europa League: Στον δρόμο για την τετράδα

Ματς «ζωής ή θανάτου» την Πέμπτη (14/4) για τους οκτώ μονομάχους του Europa League, που φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Europa League: Στον δρόμο για την τετράδα

Η μέρα που περίμεναν καρτερικά οι οκτώ ομάδες που μετέχουν στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ έφτασε!

Την Πέμπτη (14/4) διεξάγονται οι αγώνες ρεβάνς στην οκτάδα του ευρωπαϊκού θεσμού, που θα κρίνουν ποιοι σύλλογοι θα συνεχίσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θα διατηρήσουν ζωντανό το όνειρό τους για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και ποιες θα ολοκληρώσουν εδώ την πορεία τους.

Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης φυσικά μαγνητίζει το ενδιαφέρον. Πολύ περισσότερο μετά το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, που άφησε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση και για τις δύο ομάδες. Το «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης στρώνει απόψε… κόκκινο χαλί και μένει να φανεί αν οι «μπλαουγκράνα» θα είναι αυτοί που βγουν θριαμβευτές στο φινάλε ή αν οι «αετοί» θα… πετάξουν στην τετράδα του Γιουρόπα Λιγκ. Στους Καταλανούς απουσιάζουν οι Ουμτιτί, Ντεπάι, Φάτι, Βαγκέ, Σέρτζι Ρομπέρτο και Ντεστ, αλλά κανονικά θα αγωνιστεί ο Ζεράρ Πικέ που αποθεραπεύτηκε, ενώ για την ομάδα της Φρανκφούρτης αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τζιμπρίλ Σο λόγω του προβλήματός του στο γόνατο.

Μεγάλη είναι η αγωνία απόψε και στο Μπέργκαμο, εκεί όπου η Αταλάντα θα υποδεχτεί τους «κόκκινους ταύρους» της Λειψίας μετά το 1-1 στη Γερμανία, ενώ στη Γαλλία θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση και για τη Λιόν με τη Γουέστ Χαμ, οι οποίες επίσης είχαν μείνει στο 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο. Τέλος, η πρωταθλήτρια Σκωτίας Ρέιντζερς φιλοξενεί την Μπράγκα, η οποία έχει το αβαντάζ της νίκης της με 1-0 από τον πρώτο αγώνα. Οι Πορτογάλοι θα κληθούν τουλάχιστον να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους, ώστε να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ οι «διαμαρτυρόμενοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και ξέρουν ότι πρέπει να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση για να μη μείνουν εκτός συνέχειας στον θεσμό.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Λειψία – Αταλάντα 1-1, Γουέστ Χαμ – Λιόν 1-1, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπαρτσελόνα 1-1, Μπράγκα – Ρέιντζερς 1-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΣΗΜΕΡΑ

19.45: Αταλάντα – Λειψία

22.00: Λιόν – Γουέστ Χαμ, Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ρέιντζερς – Μπράγκα

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Λειψία ή Αταλάντα – Μπράγκα ή Ρέιντζερς

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Γουέστ Χαμ ή Λιόν – Μπαρτσελόνα ή Άιντραχτ Φρανκφούρτης

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

5 ΜΑΪΟΥ: Μπράγκα ή Ρέιντζερς - Λειψία ή Αταλάντα

5 ΜΑΪΟΥ: Μπαρτσελόνα ή Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γουέστ Χαμ ή Λιόν

ΤΕΛΙΚΟΣ

18 ΜΑΪΟΥ («Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», Σεβίλλη): Νικητής Ημιτελικού (Β) – Νικητής Ημιτελικού (Α)