Europa League: «Κληρώνει» για τους «8»

Σπουδαίες αναμετρήσεις το βράδυ της Πέμπτης (17/3) που θα κρίνουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά σε Πόλη, Λιόν, Φρανκφούρτη, Λεβερκούζεν και Λονδίνο.

Europa League: «Κληρώνει» για τους «8»

Ματσάρες σε πολλά μέτωπα περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα στο Europa League για τη φάση των «16».

Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 0-0 στο πρώτο ματς με τη Γαλατασαράι και απόψε (17/3) καλείται να νικήσει στο «Αλί Σαμί Γεν» για να προκριθεί στους «8», ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν θα πρέπει να ανατρέψει το 3-2 με το οποίο ηττήθηκε από την Αταλάντα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Μπέργκαμο, αν θέλει να συνεχίσει στον θεσμό.

Την ανατροπή, αλλά μακριά από τις έδρες τους, είναι υποχρεωμένες να επιζητήσουν η Σεβίλλη, η Πόρτο και η Μπέτις, καθώς προέρχονται από ήττες στα «σπίτια» τους κόντρα σε Γουέστ Χαμ, Λιόν και Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντίστοιχα. Αντίθετα η Ρέιντζερς και η Μπράγκα έχουν σημαντικό προβάδισμα απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα και Μονακό αντίστοιχα και τους αρκεί να υπερασπιστούν τις νίκες που σημείωσαν στους πρώτους αγώνες, ώστε να περάσουν στα προημιτελικά.

Το προφίλ της φάσης των «16»

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/3: Πόρτο – Λιόν 0-1, Μπέτις – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2

ΠΕΜΠΤΗ 10/3: Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ 0-1, Ρέιντζερς – Ερυθρός Αστέρας 3-0, Αταλάντα –Λεβερκούζεν 3-2, Μπράγκα – Μονακό 2-0, Μπαρτσελόνα – Γαλατασαράι 0-0

*Λειψία – Σπαρτάκ Μόσχας

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

ΣΗΜΕΡΑ

19.45: Ερυθρός Αστέρας – Ρέιντζερς, Μονακό – Μπράγκα, Λεβερκούζεν – Αταλάντα, Γαλατασαράι – Μπαρτσελόνα.

22.00: Λιόν – Πόρτο, Γουέστ Χαμ – Σεβίλλη, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπέτις,

Σπαρτάκ Μόσχας – Λειψία*

*Με απόφαση της ΟΥΕΦΑ οι αναμετρήσεις της Λειψίας με τη Σπαρτάκ Μόσχας δεν θα διεξαχθούν και ο γερμανικός σύλλογος προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά.

**Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.