Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι: Δύο «αγκάθια» στον δρόμο του Ολυμπιακού

Οι «ερυθρόλευκοι» δε στάθηκαν τυχεροί στην κλήρωση των playoffs του Europa League αφού έπεσαν πάνω σε ένα δύσκολο ζευγάρι.

Μπασακσεχίρ ή Μπέρνλι: Δύο «αγκάθια» στον δρόμο του Ολυμπιακού

Τόσο η τουρκική Μπασακσεχίρ, όσο και η Αγγλική Μπέρνλι δεν είναι από τους αντιπάλους που σε κάνουν να χαμογελάς στο άκουσμα της είδησης ότι θα βρεθούν στον δρόμο σου.

Ο Ολυμπιακός καλείται αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουκέρνης και έπειτα να βρει τον τρόπο να περάσει στους ομίλους αποκλείοντας μια εκ των δύο αξιόλογων ομάδων που η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο του.

Οι Τούρκοι διαθέτουν στο ρόστερ τους δύο ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Μανουέλ Ντα Κόστα έχει παίξει τον Ολυμπιακό, ενώ ο Στέφανο Ναπολεόνι έχει φορέσει τις φανέλες των Λεβαδειακού και Ατρομήτου πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Εκεί αγωνίζεται και ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ, ένας παίκτης με μακρά θητεία στο πρωτάθλημα της Premier League και σπουδαίες ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Άλλα αστέρια της ομάδας είναι ο Αρντά Τουράν, Γκαέλ Κλισί, Γκοχάν Ινλέρ, Εμρέ Μπελόζογλου, Ελία Ελιέρο και Μεβλούτ Έρντιντς.

Πρόκειται για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τρομερή δυναμική, αφού πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση ισοβαθμώντας με την Φενέρ. Η έδρα της είναι στην Κωνσταντινούπολη και το κοινό της είναι φανατικό.

Μπέρνλι: Η πρωτάρα που στην καλή της μέρα θα τσακίσει οποιονδήποτε αντίπαλο

Φέτος είναι η πρώτη παρουσία της Μπέρνλι στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η «πρωτάρα» της Αγγλίας τερμάτισε στην έβδομη θέση και πέρυσι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Premier League.

Η Μπέρνλι εξασφάλισε την υπογραφή του Ντεφούρ τον οποίο διεκδικούσε πέρυσι με τον Ολυμπιακό. Έχει δυναμικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Γκίμπσον, Λένον και Γουντ, είναι μια από τις πλέον «σκληρές» ομάδες του νησιού και ξεχωρίζει για την τρομερή της αμυντική λειτουργία.

Χρησιμοποιεί για έδρα το «Turf Moor», ένα γήπεδο χωρητικότητας 22.546 θέσεων το οποίο φημίζεται για το δυναμικό κοινό της ομάδας, το οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν και ως «old school».

Καταλαβαίνει κανείς ότι η δουλειά του Ολυμπιακού αν θέλει να βρεθεί στους ομίλους του Europa, μόνο εύκολη δε θα είναι...