Ο Ντα Κόστα... νομίζει ότι ξέρει!

Σύνδεσμος Ολυμπιακού-Μπασάκσεχιρ είναι ο Μανουέλ Ντα Κόστα, αλλά ο Μαροκινός λίγα πράγματα γνωρίζει για τον τωρινό Ολυμπιακό. Η κλήρωση μετά την Λουκέρνη, αλλά προέχει η Λουκέρνη. Γράφει ο Χρήστος Μεγγλίδης.

Ο Ντα Κόστα... νομίζει ότι ξέρει!

Αν ο Ολυμπιακός περάσει την Λουκέρνη και αν η Μπασάκσεχιρ αποκλείσει την Μπέρνλι τότε ο Μανουέλ Ντα Κόστα θα βρεθεί αντίπαλος της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε για μία διετία, από το 2015 έως το 2017.

Πολλά αν μαζεύτηκαν, αλλά έτσι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το νέο σύστημα των κληρώσεων της UEFA και τα υποψήφια ζευγάρια. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά άτυχος καθώς υπήρχαν πολύ πιο βατές ομάδες, αλλά και το Λειψία-Κραϊόβα που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Και για πολλούς η γερμανική ομάδα θα ήταν ό,τι πιο δύσκολο, ακόμη πιο δύσκολο από το νικητή της αναμέτρησης των Τούρκων με τους Άγγλους.

Στην υπόθεση, λοιπόν, της νέας συνάντησης Ολυμπιακού-Ντα Κόστα, αυτή τη φορά έως αντίπαλοι, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ο αμυντικός της Μπασάκσεχιρ δεν θα είναι και πολύ διαφωτιστικός εάν τον ρωτήσει ο προπονητής του κάποιες πληροφορίες για τον τωρινό Ολυμπιακό. Θα πει για την έδρα και τις δυσκολίες που συναντά κάθε αντίπαλος στο Καραϊσκάκη, αλλά πέραν αυτού λίγα πράγματα μπορεί να προσφέρει στην «κατασκοπεία» της ομάδας του.

Όταν ο Ντα Κόστα έπαιζε στον Ολυμπιακό είχε συμπαίκτες από την τωρινή ενδεκάδα του Ολυμπιακού, τον Κώστα Φορτούνη, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Κώστα Τσιμίκα. Γνωρίζει επίσης τον Ανδρέα Μπουχαλάκη που λογικά (ότ)αν γίνουν αυτά τα ματς δεν θα είναι βασικός, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κινείται αποφασιστικά για έναν ή δύο ξένους χαφ. Στο ρόστερ της διετίας Ντα Κόστα στον Ολυμπιακό, ανήκαν ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Δημήτρης Νικολάου, ο Πάπε Σισέ προς το τέλος, ο Φελίπε Πάρντο, ο Μάριος Βρουσάι και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης. Εναλλακτικές επιλογές δηλαδή ή παίκτες που δεν θα βρίσκονται στον Ολυμπιακό μετά τις 20 Αυγούστου που είναι πιθανό να συναντηθούν οι δύο ομάδες.

Αλλά ας περάσει ο Ολυμπιακός την Λουκέρνη και η Μπασάκσεχιρ την Μπέρνλι (αυτό είναι το πιο δύσκολο) και τα ξαναλέμε από κοντά με τον Μανουέλ Ντα Κόστα, έναν παίκτη που είχε πάντα την εμπιστοσύνη των προπονητών και την αμφισβήτηση της εξέδρας στην περίοδο που αγωνίστηκε στους ερυθρόλευκους.