Έτσι περνάει ο Ολυμπιακός τη Λουκέρνη

Ο Χρήστος Μεγγλίδης μπαίνει στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς για το στόχο του αποκλεισμού της Λουκέρνης.

Έτσι περνάει ο Ολυμπιακός τη Λουκέρνη

Φάνηκε να αντιδρά, λοιπόν, η Λουκέρνη στην τρίτη αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος, με τη νίκης της επί της Λουγκάνο. Με ένα σκορ (4-2) που ήταν λίγο «μαγική εικόνα», καθώς η αντίπαλος του Ολυμπιακού στάθηκε τυχερή σε αρκετές περιπτώσεις και ειδκά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους όταν αντί να γίνει το 1-2 με πέναλτι, έγινε το 2-1 με πέναλτι.

Έχοντας μια πλήρη εικόνα της ελβετικής ομάδας που μαστίζεται από σοβαρές απουσίες στην άμυνα, μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, μπορούμε να πούμε ότι το μοναδικό πλεονέκτημά της έναντι του Ολυμπιακού είναι αυτό ακριβώς: ότι έχει τρία επίσημα ματς στα πόδια της κι ο Ολυμπιακός θα δώσει την Πέμπτη το πρώτο.

Ο Ρενέ Βάιλερ έχει χρησιμοποιήσει πολλούς παίκτες σε αυτό το διάστημα ψάχνοντας το καλύτερο και είναι χαρακτηριστικό ότι από το ματς με την Τουν σε αυτό με την Λουγκάνο έκανε πέντε αλλαγές στην 11άδα του! Προφανώς όχι για να ξεκουράσει παίκτες ενόψει Ολυμπιακού, αλλά γιατί κι ο ίδιος ψάχνεται για τις καλύτερες επιλογές από αυτές που έχει στη διάθεσή του.

Η Λουκέρνη έχει δείξει σε όλους μας και πρωτίστως στον Πέδρο Μαρτίνς ότι θα πρέπει να είναι πολύ υπολογίσιμη όταν επιτίθεται (ειδικά με την άνοδο στην απόδοση του Σουρπφ, αλλά και με την παρουσία του πολύ δυναμικού έστω και λίγο... «ατσούμπαλου» Ελέκε) και να δεχτεί πολύ πίεση στην άμυνά της. Σε όλα τα φετινά παιχνίδια της η ελβετική ομάδα έχει δείξει μεγάλες αδυναμίες στην άμυνα, τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα, με αργές αντιδράσεις από τους χαφ της και πολλά λάθη από τους στόπερ της.

Το μυστικό για τον Ολυμπιακό ενόψει του πρώτου αγώνα είναι να έχει σωστές τοποθετήσεις και πολλά τρεξίματα στο αμυντικό κομμάτι, προσέχοντας το γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον των Ελβετών. Κι από κει και πέρα να κοιτάξει να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες τους, καθώς μπορεί να φτάσει εύκολα στο γκολ με διάφορους τρόπους. Η Λουκέρνη δεν είναι καλή αμυντικά στις στατικές φάσεις, αλλά έχει και μεγάλο θέμα στην αντιμετώπιση των αντίπαλων εξτρέμ. Τόσο η Τουν όσο και η Λουγκάνο της έκαναν πολλές φάσεις από τις πτέρυγες. Οι συνεργασίες Ποντένσε, Λάζαρου με τους Ομάρ και Τσιμίκα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Το στιλ επίθεσης του Ολυμπιακού με τους μπακ να ανεβαίνουν, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Ποντένσε να μπαίνουν στην περιοχή και τον Φορτούνη να κάνει υπεραριθμίες πηγαίνοντας στις άκρες, μπορεί να διαλύσει την ελβετική άμυνα. Αρκεί να μην είναι οι προσπάθειες ημιτελείς όπως στα πρόσφατα φιλικά. Ένα γρήγορο γκολ θα μπορούσε να προσφέρει μια άνετη νίκη-πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.

Η Λουκέρνη θα έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της, ο γκολκίπερ της Σάλβι έπιασε πέναλτι και κέρδισε αυτοπεποίθηση μετά από λάθη τους στα πρώτα ματς της σεζόν, οι αντεπιθέσεις της θέλουν προσοχή και με τον Ελέκε θα χρειαστεί πολλή δύναμη και μεγάλες μάχες από τους στόπερ του Ολυμπιακού.

Αλλά αυτό που όλοι πιστεύουμε από την ώρα της κλήρωσης, αυτό ισχύει και μετά την ενδελεχή «κατασκοπεία» της Λουκέρνης. Όλα είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Έστω και χωρίς τις μεταγραφές που έπρεπε να είχαν γίνει και θα γίνουν εν μέσω ή μετά τις αναμετρήσεις με την ελβετική ομάδα.