Εuropa League: Οι 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA!

8 πρώτες ομάδες της φάσης των ομίλων του Europa League μαζί με τις ισάριθμες που προκρίθηκαν από την φάση των πλέι οφς σήμερα (25/02, 13.00) στη Νιόν της Ελβετίας θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην φάση των «16» της διοργάνωσης. 

Εuropa League: Οι 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA!

Χωρίς εκπρόσωπο του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί το Europa League μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Αταλάντα.

Σήμερα (25/02) στην Νιόν της Ελβετίας στις 13.00 θα διεξαχθεί η κλήρωση για την φάση των «16» που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της φάσης των πλέι οφς της διοργάνωσης.

Στους 8 πρώτους της φάσης των ομίλων (Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ) προστέθηκαν και οι ισάριθμες ομάδες που επίβιωσαν από τις συγκρούσεις των δεύτερων των ομίλων με εκείνες που ...ξέπεσαν από το Champions League (Πόρτο, Σεβίλλη, Αταλάντα, Λειψία, Μπαρτσελόνα, Ρέιντζερς, Μπέτις, Μπράγκα).

Oι πρώτες («ισχυροί») δεν μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, όπως και οι δεύτερες έτσι τα ζευγάρια θα προκύψουν από μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Yπάρχει επίσης ο περιορισμός κλήρωσης μεταξύ ομάδων της ίδιας χώρας.

Οι ισχυροί των "16" του Europa League: Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Ερυθρός Αστέρας, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γουέστ Χαμ.

Οι ανίσχυροι των "16" του Europa League: Πόρτο, Σεβίλλη, Αταλάντα, Λειψία, Μπαρτσελόνα, Ρέιντζερς, Μπέτις, Μπράγκα.

Τα ματς είναι προγραμματισμένα για τις 10/03 και τις 17/03, με τις ρεβάνς στις έδρες των ισχυρών.