Στα… όρια της η άμυνα του Ολυμπιακού

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η άμυνα του Ολυμπιακού ενόψει του ματς με την Αταλάντα και της συνέχειας.

Στα… όρια της η άμυνα του Ολυμπιακού

Στα νοκ άουτ παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ένα από τα κλειδιά είναι η άμυνα. Και για τον Ολυμπιακό στο ματς της Πέμπτης είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει να ανταποκριθεί η άμυνα και να έχει σωστές αντιδράσεις στις στιγμές πίεσης που θα δεχτεί η ομάδα του Πειραιά.

Άλλωστε και το πρώτο παιχνίδι στο Μπέργκαμο κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις κακές αντιδράσεις που είχε η άμυνα του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες δεν μάρκαραν σωστά στις στατικές φάσεις με αποτέλεσμα να δουν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές.

Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει ότι εκεί θα εξαρτηθούν πολλά και γι' αυτό θέλει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν την Αταλάντα μακριά από την εστία του Τόμας Βατσλίκ.

Σε πρώτη φάση τον ενδιαφέρει η ομάδα του να καταφέρει να πάρει την πρόκριση και φυσικά για να το καταφέρει η άμυνα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Πάντως οι στόπερ του Ολυμπιακού που θα κληθούν να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους "14".

Μπορεί να φαίνεται μακρινό, αλλά όταν παίζεις την πρόκριση φροντίζεις και για το μέλλον. Και είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει όλους τους στόπερ του στο όριο καρτών. Κώστας Μανωλάς, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παπέ Σισέ και Ουσεϊνού Μπα αν αντικρίσουν μία κίτρινη θα χάσουν το ματς του επόμενου γύρου αν προκριθεί η ομάδα τους. Ο Σωκράτης δέχτηκε κάρτα στο Μπέργκαμο με αποτέλεσμα και αυτός να φτάσει σε οριακό σημείο. Θυμίζουμε ότι στο όριο καρτών είναι και ο Τικίνιο.