Ένας... ερασιτεχνικός αποκλεισμός!

Ο Ατρόμητος αποχαιρέτησε νωρίς την Ευρώπη και η κύρια ευθύνη βαραίνει πρωτίστως την ίδια την ομάδα.

Ένας... ερασιτεχνικός αποκλεισμός!

Μέχρι να καταλάβει ο Ατρόμητος ότι μπήκε σε επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα, στο πρώτο ματς με τη Ντιναμό Μπρεστ, είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0. Μέχρι το 74'ο λεπτό το σκορ του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων ήταν 4-0. Κάπου εκεί, ξύπνησαν και οι Περιστεριώτες και με τρία γκολ σε 15 λεπτά βρέθηκαν να κυνηγούν ξανά την πρόκριση, υποδεχόμενοι στον επαναληπτικό τη Ντιναμό Μπρεστ.

Στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων ο Ατρόμητος ήταν σαφέστατα ανώτερος. Έψαξε το γκολ από το ξεκίνημα του αγώνα, είχε την υπεροχή και την απόλυτη κυριαρχία στο γήπεδο. Στο 74ο λεπτό ο διαιτητής ανακάλυψε φάουλ του Κουλούρη και ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ήταν από αυτά που αναρωτιέσαι για ώρα τι είδε ο άνθρωπος και τι σφύριξε. Έξι λεπτά αργότερα ο Μανούσος έστειλε για δεύτερη φορά τον Ατρόμητο από την κόλαση στον παράδεισο με την γκολάρα που πέτυχε. Και τότε ξεκίνησε το... δράμα!

Γιατί όσο ακατανόητο είναι να ακυρώνει ένας ρέφερι ένα τέτοιο γκολ, σαν αυτό του Κουλούρη, άλλο τόσο ακατανόητο είναι οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας να ψάχνουν αφορμή για να διακόψουν τον αγώνα. Όταν μάλιστα παίζεται και μια ευρωπαϊκή πρόκριση, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει καθαρό μυαλό, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν ο αντίπαλος πιέζει άναρχα και όλοι οι παίκτες του βγαίνουν στην επίθεση για το γκολ, η δουλειά της ομάδας που αμύνεται είναι να διώχνει την μπάλα και να βρίσκει ευκαιρία για κόντρα επίθεση.

Όσο οι ποδοσφαιριστές πέφτουν κάτω και τα ball boys πετούν μπάλες στο χορτάρι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η ομάδα να μείνει σε κρίσιμες φάσεις με παίκτη λιγότερο. Όπως δηλαδή συνέβη και στον Ατρόμητο που ουσιαστικά αποκλείστηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο αμυντικός της ελληνικής ομάδας ασχολήθηκε με τη μπάλα που... περίσσευε και άφησε τον ποδοσφαιριστή της Μπρεστ να γίνει αποδέκτης της μπάλας που παιζόταν το παιχνίδι και να βγάλει τη σέντρα του γκολ ανενόχλητος...