Βάλτο ρε Ονιεκούρου, η Αταλάντα δεν συγχωρεί...

Το πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός στις στατικές φάσεις ήταν εμφανές και στο ελληνικό πρωτάθλημα, η Αταλάντα όμως δεν ήταν ομάδα της Super League 1 και τιμώρησε τον πρωταθλητή, που πήρε καλό αποτέλεσμα στην Ιταλία, μπορούσε όμως να πάει και καλύτερα, αν ο Ονιεκούρου ήταν πιο προσεκτικός.

Βάλτο ρε Ονιεκούρου, η Αταλάντα δεν συγχωρεί...

Αν μας έλεγαν πριν από το ματς ότι ο Ολυμπιακός θα έχανε 2-1 στην Ιταλία, θα ήμασταν ευχαριστημένοι, το σφύριγμα της λήξης όμως φανέρωσε απογοήτευση. Κι αυτό γιατί η ελληνική ομάδα δεν προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Τουναντίον, βγήκε μπροστά και έψαξε την ισοφάριση, τη στιγμή που η Αταλάντα έδειχνε ικανοποιημένη με το ισχνό προβάδισμα.

Πάμε όμως στη φάση του πρώτου μέρους, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε 1-0 και ο Ονιεκούρου δέχθηκε ένα ανέλπιστο δώρο, αιφνιδιάστηκε, κι αντί να πετάξει την μπάλα στα δίχτυα, έκανε ένα κακό άστοχο σουτ. Kάτι ανάλογο έκανε και με την ΑΕΚ, που δεν κατάφερε να σκοράρει πάλι στο 1-0. Κι όμως, ήταν ένα από το καλύτερα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό. Του έλειψε πάλι το γκολ.

Στα δύο γκολ της Αταλάντα τώρα, φαινόταν από το πρώτο μέρος ότι δεν ήταν καλά στημένη η άμυνα του Ολυμπιακού στα κόρνερ. Οι Ιταλοί έπαιρναν τις κεφαλιές στο πρώτο δοκάρι, ήταν άστοχοι, στο δεύτερο όμως πέτυχαν δύο γκολ σχεδόν από το ίδιο σημείο.

Κι επειδή το εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει πλέον, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσουν με δύο γκολ διαφορά στη ρεβάνς, κι αν για τον δεύτερο είναι εύκολο λόγω της δυναμικότητας της Μίντιλαντ, για τον πρωταθλητή είναι πιο δύσκολο, καθώς η Αταλάντα είναι πιο επικίνδυνη όταν η αντίπαλός της επιτίθεται. Και το ματς στον Πειραιά κρύβει πολλές παγίδες, γι’ αυτό πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός πάλι συντηρητικά, αρκεί να δέσει την άμυνα. Είναι εύκολο; Δεν νομίζουμε...