Ολυμπιακός: H υπόκλιση των Ιταλών για Βατσλίκ!

Ο Τόμας Βατσλίκ άφησε τη σφραγίδα του και στο Μπέργκαμο, με τους Ιταλούς να τον αποθεώνουν για την εμφάνισή του στο Αταλάντα - Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: H υπόκλιση των Ιταλών για Βατσλίκ!

Το όνομα του Τόμας Βατσλίκ είχε εμπλακεί το καλοκαίρι σε ιταλικά σενάρια. Είχε ακουστεί ότι τον εξέταζε η Φιορεντίνα. Λίγο πριν πιάσει λιμάνι, είχε γραφτεί ότι τον κοιτούσε και η Ουντινέζε. Τελικά, ο Τσέχος γκολκίπερ επέλεξε τον Ολυμπιακό και το τελευταίο διάστημα έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη που βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Τα ιταλικά ΜΜΕ τον αποθέωναν την Παρασκευή (18/2) για την εικόνα του στο ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ανέφεραν ότι ο μοναδικός που δεν φταίει για την ήττα του Ολυμπιακού είναι ο Βατσλίκ! Ανέλυαν μία-μία τις φάσεις που εξουδετέρωσε. Εξηγούσαν για ποιο λόγο δεν μπορεί να φέρει ευθύνη στα δύο γκολ που δέχτηκαν οι Πειραιώτες.

Επί της ουσίας, άφηναν να εννοηθεί ότι εκτέθηκε από την άμυνά του και κυρίως από τις τοποθετήσεις των συμπαικτών του στα κόρνερ.

Σε γενικές γραμμές πιστεύουν ότι αν δεν ήταν ο Βατσλίκ, τότε ο Ολυμπιακός θα έφευγε με βαρύτερο σκορ από το Μπέργκαμο και η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη θα είχε μετατραπεί σε μία τυπική διαδικασία.

Ποιους άλλους παίκτες ξεχώρισαν από τον Ολυμπιακό; Μόνο τον Τικίνιο, ενώ ο βαθμός που πήραν οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά χαμηλός.

Ο Βατσλίκ έχει μπει πράγματι εξαιρετικά μέσα στο 2022, τα πρώτα δείγματα της επανεκκίνησής του τα είχε παρουσιάσει αρχές Δεκεμβρίου, αλλά το νέο έτος εξελίσσεται σε έναν παίκτη - σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό.

Το γεγονός ότι οι Ιταλοί στάθηκαν ιδιαίτερα στην εμφάνισή του, δεν είχε να κάνει μόνο με το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα ή της Ουντινέζε το περασμένο καλοκαίρι. Υπονοούν ότι ο Τσέχος κράτησε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι και ζωντανό στην πρόκριση.