Η Αταλάντα δεν είναι... ΑΕΚ

Ο Παναγιώτης Λιακόπουλος εστιάζει στα στημένα που κέρδισαν οι «Μπεργκαμάσκι» και τονίζει πως για να προκριθεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει μπάλα και όχι να περιμένει. 

Η Αταλάντα δεν είναι... ΑΕΚ

Την περασμένη Κυριακή ο Ολυμπιακός παραχώρησε 10 κόρνερ κόντρα στην ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και φυσικά χωρίς να το… πληρώσει. Αντίθετα, πήρε και τη νίκη στο φινάλε με τέρμα του Εμβιλά από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Η Αταλάντα όμως δεν είναι… ΑΕΚ. Και μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός να… γλίτωσε κάποιο τέρμα από τα διαδοχικά κόρνερ που παραχωρούσε, δεχόμενος πίεση φυσικά, δεν συνέβη όμως το ίδιο στην επανάληψη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… έμαθαν από τα λάθη του πρώτου 45λεπτου και χωρίς καν να το καταλάβουν δέχθηκαν δύο παρόμοια γκολ από κόρνερ (13-0 συνολικά στον χθεσινό αγώνα) και κάπως έτσι η Αταλάντα έφερε… τούμπα το παιχνίδι και φυσικά έρχεται στην Ελλάδα την άλλη εβδομάδα ως φαβορί για να συνεχίσει στην επόμενη φάση, από τη στιγμή μάλιστα που πλέον το εκτός έδρας γκολ δεν έχει καμία σημασία.

Το παιχνίδι των Ιταλών είναι οι αντεπιθέσεις και έτσι η ρεβάνς θα είναι ακόμη πιο δύσκολη απέναντι σε αυτήν την ομάδα. Σαφώς και ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός, αλλά για να έχει τύχη και να μπορέσει να προχωρήσει στο Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει να παίξει και μπάλα.

Οι περισσότεροι θα σταθούν στα κόρνερ και τα γκολ που δέχθηκε στην επανάληψη, ωστόσο φαινόταν από τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους πως το γήπεδο είχε… γείρει. Η πίεση ήταν μεγάλη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα καθόλου, κλείστηκε και απλά περίμενε…

Η Ευρώπη δεν είναι Σούπερ Λίγκα και για να προχωρήσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση, πρέπει να κυκλοφορήσεις την μπάλα, να δημιουργήσεις, να σε αισθανθεί ο αντίπαλος και όχι τα στόπερ της Αταλάντα να έχουν… κατασκηνώσει λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή.

Η ομάδα του Γκασπερίνι χθες βράδυ από ένα σημείο και μετά τον… έσκασε τον Ολυμπιακό, που άργησε να πάρει και βοήθεια από τον πάγκο. Όταν έγιναν οι κινήσεις από τον Μαρτίνς, άλλαξε κάπως η εικόνα, αλλά το… κακό είχε γίνει. Η πρώτη μάχη χάθηκε, ας ελπίσουμε να μη χαθεί και ο πόλεμος…