Αταλάντα - Ολυμπιακός: Το πολύπαθο από τον κορονοϊό Μπέργκαμο έχει γυρίσει πλέον σελίδα (pics)

ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: To fosonline.gr βρίσκεται στο Μπέργκαμο για το παιχνίδι Αταλάντα - Ολυμπιακός (17/2, 22.00) και μεταφέρει εικόνες από την πόλη που πριν από δύο χρόνια είχε ζήσει τρομακτικές στιγμές με τους χιλιάδες νεκρούς, το ξεκλήρισμα οικογενειών λόγω Covid-19 μέσα σε διάστημα 20 ημερών και το κομβόι στρατιωτικών φορτηγών που μετέφερε φέρετρα! 

Αταλάντα - Ολυμπιακός: Το πολύπαθο από τον κορονοϊό Μπέργκαμο έχει γυρίσει πλέον σελίδα (pics)

Οι εικόνες από την 18η Μαρτίου 2020 δεν έχουν φύγει ακόμη από τις μνήμες των κατοίκων του Μπέργκαμο. Ήταν το πρώτο ισχυρό σοκ, η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη την οποία ο Covid-19 χτύπησε ανελέητα.

Οι εικόνες που μετέφεραν τα ιταλικά ειδησεογραφικά τηλεοπτικά δίκτυα παρέπεμπαν σε ταινίες τρόμου του Χόλιγουντ. Στρατιωτικά φορτηγά μετέφεραν φέρετρα σε άλλες πόλεις (Βερόνα, Μπολόνια), γιατί τα νεκροταφεία ήταν γεμάτα.

Είχαν στηθεί μέχρι και αυτοσχέδια νεκροτομεία έξω από τις εκκλησίες.

Η πόλη των 120 χιλιάδων κατοίκων είχε χάσει μέσα σε 20 μέρες περίπου 4,5 χιλιάδες! Ο αριθμός είναι σοκαριστικός...

Οι Ιταλοί έγραφαν πριν από δύο χρόνια ότι εννιά στις δέκα οικογένειες του Μπέργκαμο είχαν χάσει μίνιμουμ από δύο μέλη της λόγω του κορονοϊού.

Δύο χρόνια μετά ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Μπέργκαμο για να κοιτάξει στα μάτια την Αταλάντα και να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση στους «16» του Europa League.

Πλέον, η πόλη έχει επανέλθει στην κανονικότητά της, αλλά οι κάτοικοί της δεν έχουν συνέλθει από τα όσα βίωσαν την άνοιξη του 2020.

Η ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Εδώ στο Μπέργκαμο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οκτώ στους δέκα κατοίκους εξακολουθούν να φορούν τις μάσκες τους, γιατί δεν έχουν αποβάλει το φόβο. Έχουν μάθει πλέον να ζουν με αυτόν, να τον διαχειρίζονται και κάπως έτσι να πορεύονται. Ως πόλη έχει γυρίσει πλέον σελίδα, επιδιώκει να τραβήξει τουρίστες, αλλά δεν παύουν οι κακές αναμνήσεις με τους χιλιάδες νεκρούς να είναι ακόμα νωπές.

Το Μπέργκαμο, περίπου μία ώρα μακριά από το Μιλάνο, είναι μία πόλη που αξίζει έστω και για μία μέρα να την επισκεφθείς.