Αταλάντα - Ολυμπιακός: Οι απουσίες και τα προβλήματα των Ιταλών δεν αλλάζουν το κόκκινο πλάνο!

ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο τεχνικός της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έχει αρκετούς «πονοκεφάλους» με απουσίες παικτών ή ανετοιμότητας, αλλά στον Ολυμπιακό δεν ασχολούνται με τα προβλήματα των Ιταλών.

Αταλάντα - Ολυμπιακός: Οι απουσίες και τα προβλήματα των Ιταλών δεν αλλάζουν το κόκκινο πλάνο!

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ιταλία για να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του επιτρέπει να διεκδικήσει την πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη. Το αποψινό ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο (17/2, 22.00) έχει μία σειρά από ιδιαιτερότητες.

Μία εξ αυτών ότι ξαφνικά από το βράδυ της Τετάρτης (16/2) παρατηρείται η εξής τάση στην Λομβαρδία.

Αρχίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ, επηρεασμένα προφανώς και από τις αποθεωτικές δηλώσεις του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι για τον Ολυμπιακό, να αναφέρουν ότι η Αταλάντα αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να παρουσιαστεί όπως θα ήθελε στην πρώτη μάχη του «Gewiss Stadium» για τα μπαράζ του Europa League.

Δεν στέκονται μόνο στον Κολομβιανό φορ Ντουβάν Ζαπάτα που ούτως ή άλλως θα χάσει και τον επαναληπτικό και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στη δράση.

Δεν ασχολούνται ούτε με τους τραυματισμούς του επιθετικού χαφ Αλεκσέι Μίραντσουκ ή του στόπερ Χοσέ Λουίς Παλομίνο.

Περισσότερο στέκονται στον Ρουσλάν Μαλινόφσκι. Ο Ουκρανός επιθετικός χαφ είναι κανονικά στην αποστολή, αλλά ο Γκασπερίνι λόγω κάποιων ενοχλήσεων δείχνει διστακτικός στο να τον ξεκινήσει.

Ο Μαλινόφκσι είναι ένας ποδοσφαιριστής που με το αριστερό του πόδι έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα από μακρινή απόσταση και γενικότερα είναι ένας παίκτης - κλειδί στο κομμάτι της ανάπτυξης της Αταλάντα.

Θα τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή ο Γκασπερίνι, αλλά η ζυγαριά κλίνει προς το να καθίσει στον πάγκο.

Κατά συνέπεια, η ενδεκάδα της Αταλάντα αναμένεται να αποτελείται από τους εξής σε σχηματισμό 3-4-1-2: Ο Μούσο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στην τριάδα της άμυνας οι Τολόι, Ντεμιράλ και Τζιμιίτι, στα δύο άκρα οι Χάτεμπερ ή Μέιλε και Ζαπακόστα, στα χαφ οι Φρόιλερ και Ντε Ρουν, ο Κουπμάινερς σε έναν ελεύθερο ρόλο και επιθετικό δίδυμο οι Μουριέλ και Μποκά.

O Πέδρο Μαρτίνς φυσικά δεν αλλάζει το πλάνο του. Θα επιδιώξει να χτυπήσει την Αταλάντα στις αδυναμίες της που δεν είναι άλλες από τις κακές αντιδράσεις της στο τρανζίσιον και στις στατικές φάσεις.