Ολυμπιακός: Θα «χτυπήσει» την Αταλάντα στο τρανζίσιον και όχι μόνο

ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η Αταλάντα έχει τις αδυναμίες της στο ανασταλτικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να την χτυπήσει στην «καρδιά» του προβλήματός της στο ματς του Μπέργκαμο (17/2, 22.00).

Ολυμπιακός: Θα «χτυπήσει» την Αταλάντα στο τρανζίσιον και όχι μόνο

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε στο Μπέργκαμο για να πέσει αμαχητί, όπως αφήνουν να εννοηθεί τα ιταλικά ΜΜΕ. Πήγε για να πάρει αποτέλεσμα, μολονότι η αποστολή του είναι δύσκολη. Μπορεί στο Μπέργκαμο να μην το πολυπιστεύουν και να θεωρούν ότι η Αταλάντα θα κάνει... πάρτι απέναντι στους Πειραιώτες, αλλά το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο για να κάνει ζημιές.

Άλλωστε, η Αταλάντα όσο καλή είναι μεσοεπιθετικά, άλλο τόσο προβληματική είναι ανασταλτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο Γκασπερίνι αναγνωρίζει το πολύ σοβαρό πρόβλημα που έγκειται στο κομμάτι του αμυντικού τρανζίσιον.

Όταν οι παίκτες του χάνουν την μπάλα, δείχνουν μία σοβαρή αδυναμία για να ανταπεξέλθουν και να δώσουν τις κατάλληλες «απαντήσεις». Το έχει πληρώσει πολλάκις η Αταλάντα και εκεί θα επιχειρήσει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Όπως την έχουν «χτυπήσει» κι άλλες ομάδες, όπως εσχάτως η Κάλιαρι.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επίσης θα επιδιώξει να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του και το κομμάτι των στατικών φάσεων. Είναι άλλος ένας τομέας, στον οποίο η Αταλάντα δείχνει φανερές αδυναμίες. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έχει βρει πολλές φορές τις λύσεις στα κόρνερ ή στα φάουλ. Έχει τον τρόπο για να εκμεταλλευτεί τέτοιου είδους συνθήκες.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα αξιοποιήσει τον Παπέ Σισέ, ο οποίος δήλωσε πανέτοιμος για να παίξει βασικός. Είναι ο παίκτης που σε σημαντικά ματς έχει αποδειχθεί «χρυσάφι». Ποιος θα ξεχάσει ότι από το δικό του κεφάλι ξεκίνησαν οι επικές προκρίσεις επί της Μίλαν και της Άρσεναλ.