Ολυμπιακός: Ταξίδεψε στο Μπέργκαμο που «διψάει» για την κατάκτηση του Europa League

ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο τεχνικός της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι μπορεί να απέφυγε τα μεγάλα λόγια στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Ολυμπιακού, αλλά όποιος πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στο Μπέργκαμο αντιλαμβάνεται ότι η πόλη «διψάει» για την κατάκτηση του Europa League.

Ολυμπιακός: Ταξίδεψε στο Μπέργκαμο που «διψάει» για την κατάκτηση του Europa League

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι από τις «γάτες» των ιταλικών πάγκων. Είναι από τους προπονητές που δεν μιλάει πολύ, αλλά με τις πράξεις του κάνει... θαύματα.

Ο τεχνικός της Αταλάντα στη συνέντευξη Τύπου απέφυγε τα μεγάλα λόγια. Ντρίμπλαρε στην ερώτηση για το αν έχει στο μυαλό του την κατάκτηση του Europa League.

«Για την κατάκτηση του Europa League που με ρωτάτε, δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το συζητάμε εμείς. Υπάρχουν άλλες ομάδες μεγάλης φήμης», απάντησε σχετικά.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να σας μεταφέρουμε από τις λίγες ώρες που βρισκόμαστε στο Μπέργκαμο, ότι η πόλη ζει και αναπνέει για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πρώτα απ’ όλα το Μπέργκαμο είναι μία πόλη που «μυρίζει» ποδόσφαιρο. Μια πόλη 120 χιλιάδων κατοίκων που το 90% ασχολείται με το «καμάρι» της, την Αταλάντα.

Ο Γκασπερίνι έχει πει στο παρελθόν ότι όνειρό του είναι να την οδηγήσει στην ευρωπαϊκή κορυφή. Το Champions League μοιάζει ανέφικτο, αλλά στα... άδυτα της Αταλάντα το πιστεύουν ότι φέτος έχουν την ευκαιρία για να βγάλουν στους δρόμους του Μπέργκαμο τον κόσμο τους μέσω του Europa League.

Ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός θέλει να βλέπει μόνο το παρόν. Και το «παρόν» λέει... Ολυμπιακός, τον οποίο έχει σε τεράστια εκτίμηση. Γουστάρει πολύ τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο. Επίσης, για τον Ελ Αραμπί έχει εξαιρετική άποψη, όπως και για τον Αγκιμπού Καμαρά.

Στις συζητήσεις που έχει κάνει με τους ρεπόρτερ της Αταλάντα υποστήριζε ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν η καλύτερη δυνατή κλήρωση για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, όμως, είναι και ένας προπονητής που ξέρει πολύ καλά να παίζει κρυφτούλι. Χαρακτηριστικά λένε τα ιταλικά ΜΜΕ, ότι ο Γκασπερίνι δεν πρόκειται ποτέ να μιλήσει δημοσίως για κατάκτηση του Europa League, ασχέτως αν το πιστεύει μέσα του. Θα μιλήσει μόνο αν η ομάδα του φτάσει στον τελικό.