Γκασπερίνι: «Παιχνίδι μεγάλης αξίας με τον Ολυμπιακό. Είναι επικίνδυνη ομάδα, χάνει σπάνια»

Ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, αναφέρθηκε στον αυριανό πρώτο αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Μπέργκαμο για τα πλέι-οφ του Europa League, τους τραυματίες της ιταλικής ομάδας, όπως επίσης και τη ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Γκασπερίνι: «Παιχνίδι μεγάλης αξίας με τον Ολυμπιακό. Είναι επικίνδυνη ομάδα, χάνει σπάνια»

«Παιχνίδι μεγάλης σημασίας» χαρακτήρισε ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, τον αυριανό πρώτο αγώνα της ομάδας του με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Μπέργκαμο για τα πλέι-οφ του Europa League, ωστόσο υπογράμμισε ότι καθοριστική θα είναι και η ρεβάνς των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης» στη μάχη για την πρόκριση στους «16» της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Είναι πάντα ένας ευρωπαϊκός αγώνας, ακόμα κι αν δεν είναι το Champions League. Αλλά όταν προχωράει αυτή η διοργάνωση αποκτά πολύ κύρος και συναντάς πολύ δυνατές ομάδες. Το να παίζεις τρία χρόνια στο Champions League έχεις συνηθίσει τους πάντες λίγο πολύ καλά (γέλια), το Champions League μας έδωσε εμπειρία. Η κατάκτηση του Europa League; Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να το συζητάμε εμείς, υπάρχουν ομάδες μεγάλης φήμης, στην Ιταλία υπάρχουν πολλές ομάδες που δεν μπορούν να βγουν στην Ευρώπη, είμαστε σε αυτή τη διοργάνωση, θα καταλάβετε αύριο ότι θα είναι ένα παιχνίδι μεγάλης αξίας. Συναντάμε μια ομάδα που είναι πρώτη στο πρωτάθλημα, θέλουμε να μετρήσουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε το επίπεδό μας και να βελτιωθούμε, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε την κατάκτηση του Europa League ως στόχος μας», σημείωσε ο τεχνικός της ιταλικής ομάδας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Για τον πρωταθλητή Ελλάδας, υπογράμμισε:

«Δεν χρειάζεται να τον παρουσιάσω, είναι μια ομάδα που κυριαρχεί στο πρωτάθλημα και δεν έχει χάσει, έχει πολύ μεγάλο επιτελείο, εναλλάσσεται μεταξύ 4-3-3 και 4-2-3-1, γνωρίζουμε τον Μανωλά και τον Σωκράτη, αλλά και στην επίθεση έχουν διαφορετικές εναλλακτικές, υπάρχουν γρήγοροι και επικίνδυνοι παίκτες. Θα είναι ένας αγώνας διεθνούς αξίας».

Πέραν αυτών, για τον Μαλινόφσκι, ο οποίος εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Γιουβέντους, είπε πως «έκανε καλά ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα με τη Γιουβέντους, αλλά προέρχεται από όχι τόσο καλούς αγώνες. Όλοι είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, παλεύω να κάνω την σύνθεση», ενώ για την απουσία του «λαβωμένου» Ζαπάτα και τους υπόλοιπους τραυματίες, σημείωσε:

«Η κατάσταση του Ζαπάτα είναι αρκετά γνωστή, η απουσία θα είναι μεγάλη. Παλομίνο και Μίραντσουκ; Δεν θα ανακάμψουν βραχυπρόθεσμα, είμαστε αυτοί της περασμένης Κυριακής, ελπίζουμε να μην χάσουμε κανένα».

Για την αλλαγή συστήματος:

«Στην άμυνα είμαστε μετρημένοι, στην επίθεση έλειπαν λίγοι παίκτες, αλλά σε αυτούς τους τελευταίους αγώνες οι εμφανίσεις ήταν πολύ καλές, νομίζω ότι η επιθυμία να κάνουμε μια καλή σεζόν μεγαλώνει μέσα μας. θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σημαντικούς αγώνες. Δεν είμαστε απαισιόδοξοι. Δεν...αναπνέουμε κάτι τέτοιο. Αν το κάνει κάποιος άλλος, πρέπει να προσέχει να μην μεθύσει. Αλλά δεν μας αφορά. Ο Μουριέλ είναι μια χαρά, έχουμε όλοι αυτοπεποίθηση».

Κλείνοντας, ο Ιταλός προπονητής επεσήμανε:

«Όταν παίζεις στην Ευρώπη ο αντίπαλος είναι πάντα πολύ δύσκολος, είναι μια ομάδα που κερδίζει στο πρωτάθλημά της και σε κάθε περίπτωση τα ματς στην Ευρώπη είναι όλα περίπλοκα. Δεν είναι Champions League, είναι ξεκάθαρο, τώρα δεν υπάρχουν κορυφαίες ομάδες αλλά αργότερα γίνονται πιο δύσκολα. Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία διοργάνωση πίσω μας.

Είναι σαφές ότι η στιγμή στο πρωτάθλημα είναι πολύ πιεστική αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά δύσκολα ματς και είναι μια καυτή φάση. Αύριο το απόγευμα είναι ήδη σημαντικό, πόσο μάλλον την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα όπου θα είναι το καθοριστικό ματς. Πιστεύω ότι και απέναντι στην Κάλιαρι και τη Φιορεντίνα η Αταλάντα ήταν μια καλή ομάδα. Το να ξέρεις πώς να ανατρέψεις ένα ματς όπως αυτό με τη Φιορεντίνα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα».