Η Αταλάντα ήταν η χειρότερη κλήρωση ή υπήρχαν και χειρότερες για τον Ολυμπιακό;

Πολλά τα ερωτήματα για το αν η Αταλάντα αποτελεί (ή όχι) την χειρότερη αντίπαλο, που θα μπορούσε να βγάλει η κλήρωση για τον Ολυμπιακό στα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου στο Europa League.

Η Αταλάντα ήταν η χειρότερη κλήρωση ή υπήρχαν και χειρότερες για τον Ολυμπιακό;

Γνωρίζαμε πριν από την κλήρωση ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες πιθανότητες να έπεφτε πάνω σε μία ισπανική ομάδα ή ιταλική. Τελικά, θα συναντήσει την Αταλάντα τον Φεβρουάριο, μια ομάδα που ακόμα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα την είχε παρομοιάσει με... οδοντίατρο. Ήξερε ότι όταν θα την αντιμετώπιζε, τότε υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να περάσει σοβαρούς πόνους!

Τελικά, είναι η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσε να τύχει στον Ολυμπιακό; Σίγουρα δεν θα ήθελαν στον Ρέντη τους Ιταλούς. Από την άλλη, όμως, ποιος μπορεί να πει π.χ. ότι η Σεβίλλη είναι χειρότερη ομάδα και η οποία θα κυνηγήσει (και) το φετινό Europa League, επειδή ο τελικός γίνεται στο Σάντσεθ Πιθχουάν; Ή ακόμη-ακόμη και η Μπαρτσελόνα που ναι μεν βρίσκεται σε μία κακή κατάσταση, αλλά παραμένει... Μπαρτσελόνα;

Η Ντόρτμουντ επίσης θα ήταν ευκολότερη από την Αταλάντα; Η Πόρτο που κόντεψε να πετάξει εκτός Champions League την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αμελητέα ποσότητα; Όλα αυτά βέβαια είναι ερωτήματα που δεν θα φέρουν απάντηση...

Βλέποντας τους υποψήφιους αντιπάλους, είχαμε καταλήξει ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν φαβορί μόνο απέναντι στην Σέριφ. Θα είχε σοβαρές πιθανότητες ακόμη και με την Ζενίτ, επειδή οι Ρώσοι θα προέρχονταν από την χειμερινή διακοπή και δεν θα είχαν αγώνες στα πόδια τους. Δεν παραγνωρίζουμε φυσικά ότι η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης θα παρέμενε το φαβορί σε ένα τέτοιο «αντάμωμα».

Για να επανέλθουμε στα της Αταλάντα, δεν έχει κανένα νόημα να λέμε ότι πρόκειται για τον χειρότερο αντίπαλο που έτυχε στον Ολυμπιακό. Η πραγματικότητα είναι ότι επρόκειτο για μία από τις τρεις-τέσσερις ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει. Και με την σχεδόν μόνιμη κάτοχο του Europa League Σεβίλλη να έπεφτε, πάλι θα κάναμε την ίδια κουβέντα.

Απλώς θα σας παραθέσουμε κάποια στοιχεία που δείχνουν το... βουνό που θα κληθεί να ανέβει η ομάδα του Μαρτίνς. Όταν το κλαμπ του Μπέργκαμο σκοράρει κατά μέσο όρο δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι, αντιλαμβάνεστε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί άριστος στο επιθετικό κομμάτι για να «απαντήσει» στα (πιθανότατα) γκολ που θα δεχτεί.

Όταν η Αταλάντα σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια από το ξεκίνημα της σεζόν (εκτός από την πρεμιέρα της Serie A με την Μπολόνια που έμεινε στο 0-0), τότε καταλαβαίνουμε ότι οι Πειραιώτες θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση.

Για την ιστορία η Αταλάντα στην έδρα της έχει πετύχει 22 γκολ σε 11 ματς (2 γκολ ανά παιχνίδι). Μακριά από το Μπέργκαμο έχει σκοράρει 27 φορές σε 12 ματς (2,25 γκολ ανά παιχνίδι).

Στον δε όμιλο του Champions League με αντιπάλους τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ και Γιουνγκ Μπόις βρήκε 12 φορές δίχτυα σε 6 παιχνίδια (2 γκολ ανά παιχνίδι).

Είναι γεγονός και δεν αμφισβητείται ότι ο Ολυμπιακός είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν αντίπαλο που έχει μία επιθετική γραμμή που... ζαλίζει με τις επιδόσεις της και βάζει γκολ με κάθε τρόπο.

Η Αταλάντα ήταν σίγουρα μία από τις ομάδες που έπρεπε οι Πειραιώτες να είναι... μακριά και αγαπημένοι, αλλά η κλήρωση δεν του έκανε το χατίρι.

Ήταν μία κλήρωση που θεωρείται από τις χειρότερες, όμως, αποτελεί και μία τεράστια πρόκληση.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός στο παρελθόν έχει κάνει τις υπερβάσεις του απέναντι σε ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Μίλαν. Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, η Αταλάντα δεν έχει καμία σχέση με τους «κανονιέρηδες» και τους «ροσονέρι». Πρόκειται για ένα σύνολο που δεν θα ήθελε να βρεθεί απέναντί του ο... Γκουαρντιόλα. Κι αφού το λέει ο Πεπ, όλοι οι υπόλοιποι σωπαίνουμε και τον ακούμε.