Μια λαμπάδα στο μπόι του Βατσλίκ και στους Βέλγους που αστοχούσαν!

Πάλι καλά που ο Τόμας Βατσλίκ δεν... απουσίασε από την Αμβέρσα, γιατί η Αντβέρπ μπορεί να ζούσε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές της βραδιές σε έκταση στο  σκορ!

Μια λαμπάδα στο μπόι του Βατσλίκ και στους Βέλγους που αστοχούσαν!

Ούτε στην Αντβέρπ δεν πίστευαν την εικόνα του Ολυμπιακού. Ο Εμβιλά είπε ότι υποσυνείδητα μπορεί να την υποτίμησαν λόγω των πολλών αλλαγών στην ενδεκάδα. Μπορεί να έχει και δίκιο. Η ουσία είναι μία: Δεν θα πάμε στα τετριμμένα ότι μόνο οι φανέλες θύμιζαν Ολυμπιακό.

Θα πάμε στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Τόμας Βατσλίκ με τα όποια καλά και τα όποια στραβά έχει παρουσιάσει έως τώρα στη θητεία του στον Ολυμπιακό, θα έπρεπε να γίνει αποδεκτός στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς με χειροκροτήματα.

Κι ο λόγος φυσικά είναι προφανής: Αν δεν ήταν ο Βατσλίκ, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Δίχως ίχνος υπερβολής, η Αντβέρπ θα μπορούσε να ζήσει μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές στην ιστορία της.

Μια λαμπάδα στο μπόι του Βατσλίκ λοιπόν. Και μια λαμπάδα και σε ορισμένους παίκτες της Αντβέρπ που τα έκαναν θάλασσα λίγο πριν μπουν στην περιοχή με αξιώσεις και γίνουν απειλητικοί.

Ο Ολυμπιακός υποτίθεται πήγε στην Αμβέρσα για να διεκδικήσει την πρωτιά και αποδείχθηκε ότι δεν είχε γίνει σωστή προετοιμασία σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Πολύς θόρυβος έγινε για το γεγονός ότι ο Μαρτίνς αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τους Ελ Αραμπί, Μασούρα και Αγκιμπού. Η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε εντύπωση, αλλά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο.

Όταν για 83 λεπτά είσαι εξαφανισμένος και αποφασίζεις στο τελευταίο 7λεπτο-10λεπτο να παίξεις λίγο πιο ορθολογικά (δίχως σοβαρή τελική), μην περιμένεις να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω.

Αντιθέτως, θα πρέπει όλοι τους να πουν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Βατσλίκ που το σκορ δεν ξέφυγε, με αποτέλεσμα η βραδιά να γινόταν πολύ πιο δύσκολη.

Εννοείται ότι είναι στο πρόγραμμα και οι ήττες, αλλά και οι κακές εμφανίσεις. Όμως, διαφέρει η «κακή εμφάνιση» με εμφάνιση δίχως ένταση και ενέργεια σε ευρωπαϊκό ματς.

Η εμφάνιση των περισσότερων άγγιζε τα όρια της πρόκλησης. Λες και έκαναν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αμβέρσα για να δουν τα... καράβια να μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι ή καμιά καμηλοπάρδαλη στον ζωολογικό κήπο που είναι από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Προφανώς και δεν χάθηκε τίποτα... Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη. Όμως, κάποιες εμφανίσεις δεν χωνεύονται εύκολα. Ή μάλλον θα... χωνευτούν μόνο αν υπάρξει άμεσα αντίδραση.