Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0: Τουλάχιστον ήταν στο γήπεδο ο Βατσλίκ

ΑΜΒΕΡΣΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από την Αντβέρπ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Μόνο ο Βατσλίκ υπήρχε από τους Πειραιώτες. Ο Μπαλικουίσα στο 7' το μοναδικό γκολ.

Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0: Τουλάχιστον ήταν στο γήπεδο ο Βατσλίκ

Σαν να μην πήγε ποτέ στην Αμβέρσα ήταν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ίσως τη χειρότερη της ευρωπαϊκή εμφάνιση με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο της και έχασε δίκαια με 1-0 από την Ανβτέρπ. Οι Βέλγοι έκαναν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο χάρη στο γκολ του Μπαλικουίσα στο 7'. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές τους σε πολύ κακή βραδιά, ενώ ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο της Αμβέρσας ήταν ο Τόμας Βατσλίκ. Χάρη στον Τσέχο έμεινε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός τη Δευτέρα θα μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στα μπαράζ του Europa League.

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Γκολ και φάσεις της αναμέτρησης (highlights)

Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα

Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το Ηράκλειο παρατάχθηκε ο Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Αντέρπ. Ο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Σωκράτη στην άμυνα, τον Μαντί στα χαφ, τον Ονιεκούρου στα άκρα και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη πλευρά ο Πρίσκε παρέταξε την Αντβέρπ με 4-4-2 έχοντας τον Μπένσον με τον Έγκεσταϊν στην επίθεση και τους Ντουομό, Γκέργκενς, Βερτσρέτε και Μπαλικουίσα στη μεσαία γραμμή.

Πάλι νωθρό ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς και έβγαλε μία διάθεση να επιτεθεί από τη δεξιά του πλευρά βρίσκοντας χώρους. Γι' ακόμα μία φορά, όμως, ήταν αφελής στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα και στην πρώτη κόντρα επίθεση που εκδήλωσε η Αντβέρπ με τον Μπένσον δέχτηκε το γκολ από τον Μπαλικουίσα στο 7'. Από πολύ νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ η ομάδα του Πειραιά και η συνέχεια ήταν εξίσου άσχημη για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Στο 12' και στο 22' ο Βατσλίκ κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Βέλγοι.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να βγάλουν αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο τρόπος που έπαιζαν έδειχνε ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Δεν υπήρχε καμία έμπνευση για να δημιουργήσει φάσεις ο Ολυμπιακός με τον Λόπες να είναι ο μόνος δραστήριος ποδοσφαιριστής του από τη μέση και μπροστά. Ο Τικίνιο ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ ο Ονιεκούρου παρέμενε ακίνδυνος. Ο Μαντί δεν μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία φάσεων, ενώ την ίδια ώρα κάθε επίθεση που εκδήλωνε η Αντβέρπ εγκυμονούσε κινδύνους. Κάπως έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Με τρεις αλλαγές στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε το παιχνίδι με τρεις αλλαγές. Ελ Αραμπί, Μασούρας και Αγκιμπού πέρασαν στο γήπεδο με τον Πορτογάλο να ελπίζει ότι κάτι θα αλλάξει. Πράγματι τα πρώτα λεπτά του β' μέρους ήταν λίγο διαφορετικά. Οι Πειραιώτες έβγαλαν λίγη περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και πίεσαν ψηλά την Αντβέρπ. Προσπάθησαν με Αγκιμπού και Ελ Αραμπί να αναγκάσουν σε λάθη τους Βέλγους, όμως, δεν τους ακολούθησε κανείς άλλος. Ο Ολυμπιακός είχε σε πολύ κακή βραδιά τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του, αν όχι όλους.

Μόνο ο Βατσλίκ

Η Αντβέρπ στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ότι εκείνο που την ενδιέφερε ήταν να παίξει με το χρονόμετρο. Είχε το υπέρ της 1-0 από το 7ο λεπτό και ήθελε να το κρατήσει για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη. Οι Βέλγοι δεν έδειχναν να βιάζονται και ούτε εκβίαζαν επιθέσεις. Είχαν τη μπάλα στα πόδια τους και είχαν παγώσει το ρυθμό του ματς, ενώ απέναντι τους είχαν έναν αντίπαλο που ήταν ακίνδυνος. Και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο μοναδικός που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Βατσλίκ. Ο Τσέχος είχε 2-3 καλές αποκρούσεις κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Έτσι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Αμβέρσα όπου δεν άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Μικρογραφία

Αντβέρπ-Ολυμπιακός 1-0

Γήπεδο: Μποσουίλ

Διαιτητής: Ντι Μπέλο (Ιταλία)

Σκόρερ: 7' Μπαλικουίσα

Κίτρινες: 38' Τικίνιο, 90+3 Σισέ

Συνθέσεις

Αντβέρπ: Μπουτέ – Μπατάιγ, Αλμέιδα, Ντεσολεΐλ (56' Ένγκελς), Ντε Λετ (56' Κουίρινεν) – Ντουομό, Γκέρκενς, Βερστρέτε, Μπαλικουίσα(87' Γιουσούφ) – Μπένσον (73' Σαμάτα), Έγκεσταϊν (73' Φρέι)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ - Λαλά (66' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Αγκιμπού Καμαρά), Μαντί Καμαρά - Ονιεκούρου (61' Βρουσάι), Λόπες (46' Μασούρας), Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).