Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Οι αυξημένες αρμοδιότητες των Λαλά και Ρέαμπτσιουκ

Η «αχίλλειος πτέρνα» της Αντβέρπ στις πτέρυγες και οι αυξημένες αρμοδιότητες των Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στην προσπάθεια του Ολυμπιακού για το διπλό στο  Βέλγιο (9/12, 19.45).

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Οι αυξημένες αρμοδιότητες των Λαλά και Ρέαμπτσιουκ

Αποτελεί «αίνιγμα» η Αντβέρπ και η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο προπονητής της απέναντι στον Ολυμπιακό στην Αμβέρσα (9/12, 19.45). Αναμένεται να έχει μπόλικες αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, αλλά υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, είτε παίζει με τον βασικό της κορμό, είτε με αναπληρωματικούς.

Η βελγική ομάδα χωλαίνει στα φτερά της. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας των επιθετικών προσπαθειών των αντιπάλων της προκύπτει από ενέργειες που γίνονται από τα πλάγια.

Γενικότερα, η Αντβέρπ δίνει χώρο στον αντίπαλο. Ακόμα κι αν παίζει οργανωμένη άμυνα, για κάποιον λόγο παρατηρείται το φαινόμενο με το να αποκτούν ένα καλώς εννοούμενο «θράσος» οι αντίπαλοι εξτρέμ και να σφυροκοπούν από τα άκρα, είτε παίζοντας πάνω στη γραμμή, είτε συγκλίνοντας προς τα μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ θα βρουν τους χώρους τους. Θα επιδιώξουν να παίξουν ένα «κλικ» πιο ψηλά σε σχέση με τα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Κι αν για τον Ρέαμπτσιουκ είναι μία συνθήκη που την γνωρίζει πολύ καλά, αφού είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανεβαίνει συνεχώς στην πλευρά του, ο Λαλά θα έχει απόψε (9/12, 19.45) αυξημένες αρμοδιότητες στο δημιουργικό κομμάτι.

Όταν για παράδειγμα, η Αντβέρπ έχει δεχτεί φέτος 11 γκολ από προσπάθειες που έχουν γίνει από τα πλάγια σε σύνολο 25 τερμάτων παθητικό, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Εν ολίγοις, τα άκρα της άμυνάς της δίνουν μία εντύπωση λες και περπατούν σε τεντωμένο σχοινί και στο τέλος... πέφτουν.