Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Η ευκαιρία του για ρεκόρ βαθμών

Κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν είναι αδιάφορο και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το αποψινό του Ολυμπιακού με την Αντβέρπ. Πέρα από τους γνωστούς λόγους υπάρχει ακόμη ένας για να θέλει τη νίκη.

Αντβέρπ - Ολυμπιακός: Η ευκαιρία του για ρεκόρ βαθμών

Το αποψινό βράδυ δεν είναι απλή ιστορία για τον Ολυμπιακό. Έχει τελειώσει την πρόκριση η ομάδα του Πειραιά, αλλά θέλει το διπλό στην Αμβέρσα για να ελπίζει στην ανατροπή της τελευταίας στιγμής προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στους «16» του Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συγκεντρώσει εννιά βαθμούς μετά τις νίκες επί της Αντβέρπ και τα δύο τρίποντα με τη Φενέρμπαχτσε.

Απόψε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την ευκαιρία να νικήσουν στην Αμβέρσα και να κάνουν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, εάν ο Ολυμπιακός νικήσει την Αντβέρπ, θα φτάσει τους 12 βαθμούς στον όμιλό του στο Europa League. Το τρομερό είναι πως ακόμη και με αυτήν τη συγκομιδή μπορεί να μην τερματίσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Εάν καταφέρει και φτάσει τους 12 βαθμούς, θα το έχει κάνει για πρώτη φορά σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ούτε στο Champions League ούτε στο Europa League έχει καταφέρει στο παρελθόν να μαζέψει τόσους πόντους. Μέχρι τώρα η καλύτερη ευρωπαϊκή συγκομιδή του Ολυμπιακού είναι οι 11 βαθμοί που μάζεψε τη σεζόν 1998-99 και τη σεζόν 2007-08 στον όμιλο του Champions League. Η πρώτη είναι η σεζόν που τερμάτισε πρώτος αφήνοντας πίσω του την Κροάσια, την Πόρτο και τον Άγιαξ και έπαιξε στα προημιτελικά με τη Γιουβέντους.

Η δεύτερη είναι η σεζόν που ήταν ισόβαθμος με 11 βαθμούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αμέσως καλύτερες επιδόσεις του ήταν τις σεζόν 2004-05 και 2009-10 που συγκέντρωσε 10 βαθμούς, ενώ την ίδια συγκομιδή είχε κάνει και τη σεζόν 2018-19 στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ όταν προκρίθηκε εις βάρος της Μίλαν. Για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένα επιπλέον κίνητρο να μπορέσει να κάνει την καλύτερη συγκομιδή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει την ευκαιρία να το πετύχει με διπλό στην Αμβέρσα.