Ολυμπιακός: Η απόφαση Μαρτίνς για Παπασταθόπουλο ενόψει Αντβέρπ

Υπήρχαν σοβαροί λόγοι που αποφάσισε ο Πέδρο Μαρτίνς να μην ξεκινήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ.

Ολυμπιακός: Η απόφαση Μαρτίνς για Παπασταθόπουλο ενόψει Αντβέρπ

Μια χαρά ήταν ο Παπασταθόπουλος για το νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα και έμεινε στον πάγκο. Υπήρχαν αρχικά και οι πληροφορίες ότι θα έπαιρνε φανέλα βασικού δίπλα στον Παπέ Σισέ. Εντούτοις, αποφασίστηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς να περάσει στην ενδεκάδα ο Ουσεϊνού Μπα, συνθέτοντας ένα σενεγαλέζικο αμυντικό δίδυμο στο «Γεντί Κουλέ».

To ερώτημα βέβαια που «γεννήθηκε» αφορούσε τους λόγους που προτιμήθηκε ο Μπα αντί του Παπασταθόπουλου.

Μην ξεχνάμε ότι ο Έλληνας στόπερ προερχόταν από έναν τραυματισμό στην ποδοκνημική. Επιπόλαιο μεν, αλλά σε έναν αγωνιστικό χώρο που είχε γίνει βαρύς από την επί ώρες καταρρακτώδη βροχή, ελλόχευε ο κίνδυνος να πάθει καμιά ζημιά.

Ουσιαστικά προφυλάχθηκε ο Σωκράτης στο ματς με τον ΟΦΗ. Κι αυτό συνέβη, γιατί πολύ απλά ο Πέδρο Μαρτίνς τον έχει στα βασικά του πλάνα για το ματς της Πέμπτης (9/12) με την Αντβέρπ στο Βέλγιο.

Στην Αμβέρσα λοιπόν, ο πολύπειρος στόπερ αναμένεται να βρεθεί κανονικά στην ενδεκάδα και να περάσει αντί του Μπα δίπλα στον Παπέ Σισέ.

Ο Παπασταθόπουλος αποτελεί βασικό «γρανάζι» στο φετινό «οδοιπορικό» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη αν δεν είναι στις αρχικές επιλογές του Μαρτίνς σε ένα παιχνίδι που οι Πειραιώτες θα τα δώσουν όλα για την πρωτιά, περιμένοντας μάλιστα την ίδια στιγμή και τα ευχάριστα από την Κωνσταντινούπολη (σ.σ. νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης).

Κατά τ` άλλα, το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι άπαντες επέστρεψαν υγιείς από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.