Ολυμπιακός: Του χεριού του οι ελβετικές ομάδες (vids)

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αντιμετωπίσει δύο ομάδες από την Ελβετία στο παρελθόν, με την Λουκέρνη να είναι η τρίτη.

Ολυμπιακός: Του χεριού του οι ελβετικές ομάδες (vids)
Eurokinissi

Η Λουκέρνη βρέθηκε στο «δρόμο» του Ολυμπιακού για τον Γ' προκριματικό του Εuropa League. Οι Πειραιώτες καλούνται να ξεπεράσουν το «εμπόδιο» ελβετικής ομάδας για τρίτη φορά στην ιστορία τους, με τις δύο προηγούμενες προσπάθειες να είναι απόλυτα επιτυχημένες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΞΑΜΑΞ

Στον Α' γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1984 o Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ξαμάξ. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την νίκη με 1-0, χάρις σε καρφωτή κεφαλιά του Μητρόπουλου στο 2'.

Στη ρεβάνς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2, με την Ξαμάξ να προηγείται δύο φορές (με τον Λουτί (25') και τον Τσάουνγκ (75')), αλλά τον Αναστόπουλο να ισοφαρίζει ισάριθμες στο 51' και το 89'.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ

Στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2016-2017, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Γιουνγκ Μπόις στη φάση των ομίλων (τον όμιλο συμπλήρωναν η Αστάνα και ο ΑΠΟΕΛ).

Με γκολ του Εστεμπάν Καμπιάσο στο 42', ο Ολυμπιακός έφυγε με το πολύτιμο «διπλό» από την έδρα των Ελβετών.

Στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, παρόλο που προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 48'. Ο Οαρό ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο 58' για το τελικό 1-1.