Αυτή είναι η Λουκέρνη: Έχασε πολλούς, πήρε λίγους

Ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του για τους ομίλους του Europa League τη Λουκέρνη και το fosonline σας μεταφέρει όσα θα πρέπει να ξέρετε για την αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» στον Γ' προκριματικό της διοργάνωσης.  

Αυτή είναι η Λουκέρνη: Έχασε πολλούς, πήρε λίγους
Από τη φετινή πρεμιέρα της Λουκέρνης κόντρα στην Ξαμάξ. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Europa League ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας.

Την περσινή σεζόν η Λουκέρνη τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα της Ελβετίας, πίσω από τις Γιουνγκ Μπόις και Βασιλεία.

Το έργο του προπονητή της, Γεράρδο Σενέ εκτιμήθηκε ιδιαίτερα στην Ελβετία, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναλάβει το «τιμόνι» της πρωταθλήτριας, Γιουνγκ Μπόις και στη θέση του να έρθει ο Ρενέ Βάιλερ.

Στα μεταγραφικά φέτος δεν έχει να επιδείξει κάτι σπουδαίο, αφού είχε πολλούς παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληξαν και τους έχασε. Σημαντικότερη αγωνιστική απώλεια ήταν αυτή του 24χρονου τερματοφύλακα Γιόνας Όμλιν.

Δείτε εδώ τις φετινές μεταγραφές της Λουκέρνης

Στην πρεμιέρα της φέτος στο Ελβετικό πρωτάθλημα ηττήθηκε στην έδρα της από την Ξαμάξ με 2-0. Η Λουκέρνη δεν έχει στο ρόστερ της διεθνείς Ελβετούς, κάτι που πρέπει να προκαλεί εντύπωση αφού η εθνική ομάδα απαρτιζόταν από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Το ρόστερ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Μίρκο Σάλβι
Λόις Γιάκοτ
Ντέιβιντ Ζίμπουνγκ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Στέφαν Κνέζεβιτς
Μάρβιν Σουλτζ
Γιάνικ Σμιντ
Λαζάρ Τσίρκοβιτς
Λούκας
Σίλβαν Σίντλερ
Κλαούντιο Λούστενμπέργκερ
Σίμον Γκρίδερ
Κρίστιαν Σβέγγλερ

ΜΕΣΟΙ

Ίντριζ Βόκα
Ντρεν Φέκα
Φίλιπ Ούγκρινιτς
Ολιβιέ Κουστόδιο
Βαλεριάν Γκβλια
Στέφαν Γουλφ
Κρίστιαν Σνιούλι
Πάσκαλ Σκχουρπφ
Φρανσίσκο Ροντρίγκεζ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ρούμπεν Βάργκας
Τόμι Γιούριτς
Σκέλκιμ Ντεμχασάζ

Ο προπονητής

Ρενέ Βάιλερ

Ο Ρενέ Βάιλερ γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1973 και υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής με την εθνική Ελβετίας. Ως ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του βήματα στη Βίντερτουρ και ακολούθησαν οι Ααράου, Σερβέτ, Ζυρίχη, ενώ ολοκλήρωσε την καριέρα του ξανά στη Βίντερτουρ το 2001. Ξεκίνησε την προπονητική ως βοηθός στη Βίντερτουρ το 2002, όπου διατέλεσε και υπηρεσιακός τεχνικός. Ακολούθως εργάστηκε στη Σεντ Γκάλεν το 2007, στη Σαφχάουζεν το 2009 και στην Ααράου το 2011, ενώ το 2014 ανέλαβε τεχνικός ηγέτης της γερμανικής Νυρεμβέργης. Το 2016 ανέλαβε τη βελγική Άντερλεχτ, απ' όπου αποχώρησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2017 ύστερα από ήττα 3-0 από τη Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον Απρίλιο του 2018 ήταν ένας από τους 77 προπονητές που έστειλαν αίτηση για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Καμερούν, ενώ στη Λουκέρνη προσλήφθηκε την 1η Ιουλίου του 2018.

Το γήπεδο

Swissporarena

Το Swissporarena είναι η φυσική έδρα της Λουκέρνης. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2011 (αντικαθιστώντας το Στάδιο Αλμέντ) και διαθέτει χωρητικότητα 16.800 θεατών, συμπεριλαμβανομένων 390 θέσεων για φιλάθλους φιλοξενούμενης ομάδας. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Λουκέρνης στο Swissporarena δόθηκε στις 31 Ιουλίου του 2011 κόντρα στην Τουν (0-0).