Ολυμπιακός: Η ομάδα νοσεί και ο χρόνος περνά

Ο Ολυμπιακός έδινε την εντύπωση στο ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης πως και δέκα χρόνια να έπαιζε άλλο γκολ δεν έβαζε.

Ολυμπιακός: Η ομάδα νοσεί και ο χρόνος περνά

Κι όμως, όλα ξεκίνησαν τόσο καλά και τόσο ωραία για τον Ολυμπιακό… Το γήπεδο γεμάτο - και με οπαδούς των φιλοξενουμένων μετά από καιρό. Ενθουσιασμός, εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, ευκαιρίες, ένα γρήγορο γκολ και ένας Χένρι Ονιεκούρου να βγάζει… φωτιές από τα αριστερά. Ακόμα και το σάστισμα από τη γρήγορη ισοφάριση των Γερμανών πέρασε γρήγορα και ο πρωταθλητής έδειχνε ικανός να κατακτήσει την πολυπόθητη νίκη που θα του χάριζε την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο.

Μετά έληξε το ημίχρονο. Και κάπου εκεί τελείωσε και το ματς για τους «ερυθρόλευκους». Στο β’ τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για την ομάδα του Μαρτίνς. Κενά και λάθη στην άμυνα, ασυνεννοησία στο κέντρο και επιδεικτική έλλειψη φαντασίας στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έδινε την εντύπωση πως και δέκα χρόνια να έπαιζε άλλο γκολ δεν έβαζε. Ο Ονιεκούρου κατέρρευσε και σπατάλησε τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάστηκε στους γηπεδούχους σε εκείνο το χρονικό διάστημα, η βοήθεια από τον πάγκο άργησε και όταν ήρθε, δεν ήταν αυτή που έπρεπε (αλήθεια, αυτός ο Βρουσάι γιατί δεν παίζει;), η ώρα περνούσε και η γεμάτη απουσίες, μετριότατη και άτεχνη Άιντραχτ (by the way, πρώτη φορά είδα παίκτες ευρωπαϊκού συλλόγου να πέφτουν τόσο συχνά κάτω για να κερδίσουν χρόνο) άρχισε να πιστεύει πως μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω από το «Χ». Και το πήρε με τον πιο επώδυνο τρόπο για τους γηπεδούχους.

Και τώρα; Τώρα η κορυφή του ομίλου (και η απευθείας πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ) χάθηκε. Στόχος πια η δεύτερη θέση που θα φέρει στον δρόμο του Ολυμπιακού έναν έξτρα αντίπαλο κατευθείαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Για Κόνφερενς δεν το συζητάμε. Είναι κατάντια να ξεκινάς από το CL και να καταλήγεις στο ΟΥΕΦΑ του φτωχού.

Το χειρότερο, όμως, είναι η εικόνα της ομάδας. Ο Ολυμπιακός φέτος νοσεί. Καλές είναι οι επαγγελματικές νίκες με τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό, αλλά ο Μαρτίνς και οι παίκτες του μας έχουν συνηθίσει αλλιώς τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται πανικός. Δεν έχει συμβεί κάτι που να μη διορθώνεται. Ο χρόνος όμως περνά. Η κλεψύδρα αδειάζει.