Περέιρα: «Πάντα υπάρχει κριτική. Στόχος μας η πρόκριση. Θέλω το Europa League»

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Βίτορ Περέιρα, αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που δέχεται για τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας του, μίλησε για το αυριανό (4/11) παιχνίδι με την Αντβέρπ στον 4ο όμιλο του Europa League (που μετέχει και Ολυμπιακός) και υπογράμμισε πως «στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση από το γκρουπ».

Περέιρα: «Πάντα υπάρχει κριτική. Στόχος μας η πρόκριση. Θέλω το Europa League»

Στην έντονη κριτική που έχει δεχτεί για τα πρόσφατα αρνητικά αποτελέσματα της Φενέρμπαχτσε αναφέρθηκε ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Βίτορ Περέιρα. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει αύριο (4/11) την Αντβέρπ στο Βέλγιο για τέταρτη αγωνιστική του 4ου ομίλου του Europa League (που μετέχει και ο Ολυμπιακός) και ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι στόχος της Φενέρ είναι να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να πανηγυρίσει εν τέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Θέλουμε να τα πάμε καλά αύριο και να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε παίξει και στο παρελθόν παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα. Πάντα υπάρχει κριτική στο ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές είσαι ο καλύτερος στον κόσμο και μετά όλα μπορεί να είναι διαφορετικά. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να το ελέγξεις αυτό. Μπορούμε όμως να ελέγξουμε την συμπεριφορά μας μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να δώσω στην ομάδα αυτοπεποίθηση και να δείξουμε το επίπεδο αυτής της ομάδας.

Αν είχαμε πάρει ένα πέναλτι στη Φρανκφούρτη τώρα θα είχαμε +2 βαθμούς. Ίσως να ήταν το ίδιο αν είχαμε πετύχει και ένα γκολ κόντρα στην Αντβέρπ. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μαθηματικά. Ορισμένες φορές δουλεύεις σκληρά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο αντίπαλος είναι αυτός που παίρνει το θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε σχετικά.

Επιπρόσθετα, σημείωσε:

«Πρέπει να ανακτήσουμε και πάλι την αυτοπεποίθησή μας. Έχω πολλή μεγάλη εμπειρία και στο παρελθόν έχω αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις. Κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο ένα αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Μπορώ να δώσω αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να την επαναφέρω στις μέρες που έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη μάχη.

Στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση από το γκρουπ. Μπορεί να μην είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχω κατακτήσει στο παρελθόν το Europa League ως βοηθός προπονητή, θέλω να το κατακτήσω και ως πρώτος προπονητής».