Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Το κακό φεγγάρι που διανύουν τόσο η Άιντραχτ όσο και η Φενέρμπαχτσε μπορεί να αποδειχθεί καλός οιωνός για τον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που όφειλε απέναντι στον Παναιτωλικό και έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και κόντρα στο αμυντικό σχήμα των Αγρινιωτών, προσέθεσε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στο ενεργητικό του και στην προσπάθεια παραμονής του στην πρώτη θέση. Το ζητούμενο σε αυτά τα παιχνίδια έτσι κι αλλιώς είναι να κατακτάς τη νίκη έστω και μία μέτρια εμφάνιση. Καταλυτικό ρόλο στο να έρθει η νίκη στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έπαιξε η εμφάνιση των Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δύο ποδοσφαιριστές που τα τελευταία χρόνια έχουν βοηθήσει στο μέγιστο την ομάδα του Πειραιά να πετύχει τους στόχους της. Ο ένας με τις ασίστ που μοιράζει και άλλος με τα γκολ που φιλοδωρεί τις αντίπαλες ομάδες. Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά για το παιχνίδι στο Αγρίνιο θα πρέπει να γίνει στον Γάλλο μεσοεπιθετικό, καθώς η προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα σε μία χαμένη φάση ήταν αυτή που ουσιαστικά έφερε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο γκολ. Η αυτοθυσία του Βαλμπουενά και το πάθος του να κυνηγά κάθε μπάλα δείχνουν πόσο πολύ θέλει να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα με τη φανέλα των Πειραιωτών. Παρά την αξιοθαύμαστη καριέρα του, συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο να παίζει ποδόσφαιρο αποδεικνύοντας πως ακόμα έχει πολλά να δώσει.

Πλέον την Πέμπτη ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του θα κληθούν να αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Μόνο που στη συγκεκριμένη αναμέτρηση τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τους πρωταθλητές Ελλάδας σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Πριν από το ματς της Γερμανίας και την ήττα με 3-1 οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν πρώτοι στη βαθμολογία και τώρα είναι αυτοί που θέλουν τη νίκη προκειμένου να επιστρέψουν στην κορυφή του ομίλου. Η αποστολή τους δεν θα είναι εύκολη αλλά ούτε και ακατόρθωτη. Οι Γερμανοί δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες στον αγώνα του Φαλήρου. Μετά από καιρό είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να οδηγεί την κούρσα σε ευρωπαϊκό όμιλο και να έχει τη δυνατότητα να διατηρηθεί εκεί μέχρι το τέλος της συγκεκριμένης φάσης. Για να το καταφέρει όμως αυτό, θα πρέπει να κάνει το δικό του παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και να μη φοβηθεί την Άιντραχτ. Ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας να πάρει, και πάλι έχει σημαντικές πιθανότητες για να ελπίζει στην πρώτη θέση, αφού θα τον χωρίζει ένας βαθμός από τους Γερμανούς και θα απομένουν δύο ακόμα αγώνες.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε την Άιντραχτ, αλλά με τα τωρινά δεδομένα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπροστά τους μία μεγάλη ευκαιρία να περάσουν πρώτοι από τον όμιλο, κάτι που ορισμένοι ενδεχομένως να μην πίστευαν μετά τη διεξαγωγή της κλήρωσης. Το κακό φεγγάρι που διανύουν τόσο η Άιντραχτ όσο και η Φενέρμπαχτσε μπορεί να αποδειχθεί καλός οιωνός για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του προκειμένου να βρεθούν στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ για ακόμα μία χρονιά. Πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα, αλλά στον πειραϊκό σύλλογο έχουν τονίσει επανειλημμένως πως θέλουν η ομάδα να κάνει και μία αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη. Ίσως το ματς της Πέμπτης να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία.