Δηλαδή, θα κέρδιζε με μεγαλύτερο ροτέισον;

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν φρέσκαρε αρκετά την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην Φρανκφούρτη, όμως, ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη κι ας αναρωτηθούμε: Θα κέρδιζε αν έκανε μεγαλύτερο ροτέισον; 

Δηλαδή, θα κέρδιζε με μεγαλύτερο ροτέισον;

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο σημαντικά που αφορούν τη συνέχεια του Ολυμπιακού στον όμιλο. Δεν χάθηκε απολύτως τίποτα με την ήττα στην Φρανκφούρτη. Κι αν θέλετε να το προχωρήσουμε παρακάτω, μία ήττα στην Γερμανία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και από αυτές που θεωρητικά είναι «εντός προγράμματος». Βέβαια, κανένας δεν θέλει να χάνει ο Ολυμπιακός ούτε στο… δίτερμα, όμως, μία ήττα στην Φρανκφούρτη δεν είναι καταστροφή.

Άιντραχτ – Ολυμπιακός 3-1: Σε κακή βραδιά οι «ερυθρόλευκοι», διασώθηκε ο Σωκράτης

Αντιθέτως, καταστροφική μπορεί να είναι μία ήττα από την Άιντραχτ στο Καραϊσκάκη, γιατί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποχαιρετήσει εκτός απροόπτου την πρώτη θέση που οδηγεί απευθείας στους «16» του Europa League και θα τα παίζει όλα για όλα με Φενέρ και Αντβέρπ για την 2η θέση!

Αφού λοιπόν κάναμε τον πρόλογο περί της «καταστροφολαγνείας», στην οποία επιδόθηκαν ορισμένοι για το αρνητικό αποτέλεσμα στην Γερμανία, πάμε στα πιο αγωνιστικά.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ολυμπιακός 3-1: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

Προφανώς και ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ότι ήταν μία τα ταχύτητα κάτω από τους Γερμανούς. Η Άιντραχτ είχε περισσότερα τρεξίματα, περισσότερες δυνάμεις, περισσότερες αντοχές, πατούσε σε γενικές γραμμές καλύτερα στο χορτάρι στα 70-75 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό διάστημα από το 30’ έως το 40’ και από το 46’ έως το 56’. Τίποτε άλλο…

Στη 16η θέση της κατάταξης της UEFA η Ελλάδα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη!

Είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσει μία κουβέντα και θα εκφράζονται απορίες για τους λόγους, που ο Μαρτίνς επέλεξε να μην «ανοίξει» περισσότερο το ροτέισον και έριξε στη μάχη τους καταπονημένους από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα, Ευρώπη και Εθνικές. Κι όλα αυτά, μολονότι έχει μπροστά του και το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Οι δύο αλλαγές με τους Εμβιλά και Ελ Αραμπί ήταν οι αναμενόμενες. Στις υπόλοιπες θέσεις υπήρχε η αίσθηση ότι θα έκανε ακόμη δύο (Κούντε και… αντι-Λαλά), αλλά τελικά έπεσαν έξω όλοι όσοι είχαν αυτές τις εκτιμήσεις.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Ολυμπιακού - Οι επόμενες αγωνιστικές

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι θα γινόταν σε περίπτωση που φρέσκαρε περισσότερο την ομάδα του. Είναι ένα υποθετικό ερώτημα που εννοείται ότι δεν μπορεί να απαντηθεί. Όμως, ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας. Ας ρωτήσουμε με ειλικρίνεια τον εαυτό μας: Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα σε περίπτωση εκτεταμένου ροτέισον; Οι παίκτες που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο για να βοηθήσουν (υποτίθεται), θα μπορούσαν να δώσουν τις απαιτούμενες λύσεις ως βασικοί; Ρητορικό είναι βέβαια το ερώτημα, αλλά από την άλλη έως τώρα δεν έχουν πείσει. Ούτε ο Κούντε, ούτε ο Ρόνι Λόπες. Ίσως να τους λείπει ο ρυθμός. Πρωτίστως, όμως, θα πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Μαρτίνς, τον οποίο δεν έχουν πείσει μέσα από τις προπονήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Ονιεκούρου, ο οποίος έχει πάρει ένα σωρό ευκαιρίες, αλλά... αγνοείται.

Στην Φρανκφούρτη αν εξαιρεθεί ο Σωκράτης και ο Ελ Αραμπί του ενός 15λέπτου στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποιον άλλον διακριθέντα. Και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Άιντραχτ το παιχνίδι ήταν τέτοιος, που δεν άφηνε πολλά περιθώρια για να διακριθεί κάποιος μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών. Οι Γερμανοί έτρεχαν παντού, κάλυπταν χώρους συνεχώς και ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα ξέμενε από δυνάμεις. Οπότε, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι και με περισσότερο «άνοιγμα» του ροτέισον, δύσκολα θα έφευγε με αποτέλεσμα από την Γερμανία.

Το επαναλαμβάνουμε: Τίποτα δεν χάθηκε… Κι αυτό που προέχει τώρα είναι το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Η Άιντραχτ μπορεί να περιμένει.