Οι ομοιότητες της Άιντραχτ με την Φενέρμπαχτσε και στη μέση ο… Ολυμπιακός!

Η Άιντραχτ στα τελευταία της παιχνίδια αγωνίζεται με τριάδα στην άμυνα, όπως είχε κάνει και η Φενέρμπαχτσε που βρήκε τον μπελά της από τον Ολυμπιακό.

Οι ομοιότητες της Άιντραχτ με την Φενέρμπαχτσε και στη μέση ο… Ολυμπιακός!

«Ανοικτό βιβλίο» είναι η Άιντραχτ. Μια ομάδα με αρκετά καλές μονάδες μεσοεπιθετικά, που της αρέσει να παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, αλλά παρουσιάζεται ευάλωτη στην ανασταλτική της λειτουργία.

Ειδικά στα άκρα της εμφανίζεται έως τώρα να έχει τις περισσότερες αδυναμίες της. Αυτές τις αδυναμίες λοιπόν θα κληθεί να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός απόψε (21/10, 22.00).

Οι Γερμανοί δεν είναι φόβητρο. Αποδείχθηκε ότι το... αδιανόητο διπλό που πήραν μέσα στην Βαυαρία επί της Μπάγερν Μονάχου ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Ένας κανόνας που λέει ότι η φετινή Άιντραχτ δεν πατάει γερά στα πόδια της. Μια Άιντραχτ που στα τελευταία τρία παιχνίδια της θυμίζει Φενέρμπαχτσε, μιας και το έχει γυρίσει το σύστημα σε τριάδα στην άμυνά της. Θα δούμε λίγο πριν από τη σέντρα αν θα πάει τελικά με τριάδα και κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν την πετυχαίνει σε ένα χρονικό σημείο που οι αδυναμίες της είναι ολοφάνερες στο ανασταλτικό της κομμάτι και πάνω εκεί θα ποντάρει. Μία εξ αυτών, ίσως η πιο κραυγαλέα, είναι ότι δέχεται ανελέητα πλαγιοκοπήσεις με χαρακτηριστική ευκολία!

Λίγο οι αργές επιστροφές, λίγο τα ατομικά λάθη, έχουν οδηγήσει την Άιντραχτ σε μία κατάσταση να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά στις επιθέσεις που δέχεται από τα πλάγια.

Ποιες θα είναι οι επιλογές του Μαρτίνς για τα «φτερά» της επίθεσης; Αυτό θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Πάντως, είτε παίξει ο Μασούρας, είτε ο Αγκιμπού, είτε ο Ονιεκούρου, είναι δεδομένο ότι θα βρουν χώρους. Όπως θα βρουν και οι ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού .

Στο χέρι των Πειραιωτών είναι να προκαλέσουν προβλήματα στους Γερμανούς. Προβλήματα που τους προκάλεσαν η Κολονία, η Χέρτα Βερολίνου, ομάδες που δεν έχουν την ποιότητα των Πειραιωτών.