Άιντραχτ - Ολυμπιακός: Τα δύο άκρως αντίθετα πρόσωπα των Γερμανών στις στατικές φάσεις

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι βρίσκει λύσεις μέσω των στατικών φάσεων και το ίδιο μπορεί να συμβεί και στην Φρανκφούρτη απέναντι σε μία Άιντραχτ που δεν είναι τόσο αξιόπιστη όταν βρίσκεται σε συνθήκες άμυνας. Είναι όμως εξαιρετικά επικίνδυνη όταν στήνει την μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή ή στα κόρνερ

Άιντραχτ - Ολυμπιακός:  Τα δύο άκρως αντίθετα πρόσωπα των Γερμανών στις στατικές φάσεις

Τις τελευταίες μέρες οι Γερμανοί έχουν κάνει αρκετές αναφορές στον Παπέ Σισέ με αφορμή το ματς της Πέμπτης (21/10, 22.00). Θυμήθηκαν την προ ετών πρόταση της Άουγκσμπουργκ για να τον αποκτήσει και την άρνηση του Ολυμπιακού στα 18 εκατομμύρια, το γκελ που έχει κάνει σε αρκετές ομάδες του εξωτερικού, το γκολ του στο Εμιρέιτς, το πέρασμά του από την Σεντ Ετιέν, αλλά και τις πολύτιμες λύσεις που δίνει στον Ολυμπιακό μέσω των στατικών φάσεων.

Ο Σενεγαλέζος στόπερ όντως εξελίσσεται σε παίκτη - κλειδί για τους Πειραιώτες στις «στημένες μπάλες». Ακόμα και στο νικητήριο γκολ του Ελ Αραμπί στα Γιάννενα, ο Σισέ ήταν εκείνος που πήρε την πρώτη κεφαλιά και προκάλεσε την πρώτη αναμπουμπούλα στην άμυνα του «Άγιαξ της Ηπείρου». Στη συνέχεια της φάσης ο Εμβιλά με παλικαρίσια ασίστ, έδωσε στον Ελ Αραμπί έτοιμο γκολ.

Η Άιντραχτ δείχνει δύο διαφορετικά πρόσωπα στις στατικές φάσεις. Από τη μία εξαιρετικά επικίνδυνη μπροστά και με τον Αυστριακό στόπερ Μάρτιν Χιντερέγκερ να «ντύνεται» Σισέ. Από την άλλη, όμως, όταν είναι σε συνθήκες άμυνας δείχνει αρκετά ευάλωτη.

Ενώ είναι καλοδουλεμένη μπροστά με τις κομπίνες της, πίσω δείχνει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Κι αυτό είναι φυσικά κάτι που θα το κοιτάξει ο Ολυμπιακός να το εκμεταλλευτεί, όπως έχει κάνει άλλωστε σε αρκετά παιχνίδια του τη φετινή περίοδο.