Η αλλαγή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο άνεμος αισιοδοξίας πριν τον Ολυμπιακό

Μετά το πολύ άσχημο και προβληματικό της ξεκίνημα η Άιντραχτ παρουσιάζει μία εξαιρετική εικόνα. Πως έγινε η μεγάλη αλλαγή της.

Η αλλαγή της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο άνεμος αισιοδοξίας πριν τον Ολυμπιακό

Στη Φρανκφούρτη θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του ομίλου του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά έχει συγκεντρώσει έξι βαθμούς και κόντρα στην Άιντραχτ θα προσπαθήσει να γίνει το αφεντικό για την πρώτη θέση.

Η γερμανική ομάδα δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη σεζόν, αλλά στα τελευταία δύο παιχνίδια της κατάφερε να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα. Διπλό στη Αμβέρσα και διπλό στο Μόναχο με τη Μπάγερν. Δύο νίκες που τα έφεραν όλα τούμπα και στη Φρανκφούρτη πνέει άλλος άνεμος. Η διακοπή δεν είναι ευνοϊκή για τη γερμανική ομάδα διότι είναι σε πολύ καλό μομέντουμ.

Ο Όλιβερ Γκλάσνερ έχει αμφισβητηθεί πολύ από τους Γερμανούς και μάλιστα ήταν αρκετοί εκείνοι που θεωρούσαν πως το μεταβατικό στάδιο από τον Χιούτερ θα ήταν επικίνδυνο για την Άιντραχτ και θα απειλούνταν ακόμα και με υποβιβασμό. Οι δύο αυτές νίκες τα έφεραν όλα τούμπα.

Το έργο του Αυστριακού προπονητή, ωστόσο, φαίνεται πως αποδίδει καρπούς με την ομάδα του να έχει βρει ισορροπία και αρμονία στο παιχνίδι της. Ο Γκλάσνερ επέμενε να λέει ότι δεν ανησυχεί για την Άιντραχτ. Επίσης ήταν σίγουρος πως θα υπάρξει βελτίωση.

Δύο είναι τα κλειδιά για την αλλαγή εικόνας της Φρανκφούρτης. Το ένα είναι η αγωνιστική άνοδος του γκολκίπερ, Τραπ, ο οποίος με τη Μπάγερν ήταν εντυπωσιακός. Βρίσκεται τον εαυτό του και εμπνέει σιγουριά σε όλη την ομάδα. Το άλλο έχει να κάνει με την άνοδο του Κόστιτς. Έφτασε μία ανάσα από τη μεταγραφή του στη Λάτσιο, αλλά την τελευταία στιγμή της μεταγραιφκής περιόδου χάλασε.

Ανεβάζει στροφές σιγά-σιγά και αυτός έχει συμβάλλει στην αλλαγή εικόνας της Άιντραχτ. Εάν οι Γερμανοί συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο και μετά τη διακοπή ο Ολυμπιακός θα την πετύχει σε πολύ καλό φεγγάρι.